sex hikaye

Három hiányzó oldal (Három hiányzó oldal)

documentary 45 min, video
portrait Color Hungarian

Crew

director Richárd Schuster
  director of photography Ádám Fillenz
  editor Wanda Kiss
     
     
more crew további stábtagok

Cast

Veronika Benisch
     
  Production company Szupermodern Stúdió
     
     

Synopsis

Vera néni 86 évesen elindul, hogy felkutasson három hiányzó oldalt, tragikus szerelmének utolsó fejezetét. Csillag Albert mesekönyveket rajzol, korának egyik legtehetségesebb grafikusa. 1937. december 19-én egy ügyvédbálon odalép az akkor tizenhat esztendős Benisch Veronikához. Szerelem első látásra. A történelem azonban közbeszól. Albertet munkaszolgálatra viszik, ahonnan Verának titokban rajzos-verses leveleket és egy jegygyűrűt küld. Napjainkban Vera néni elindul, hogy megtaláljon egy elveszett könyvet, amit utoljára a háború után tartott a kezében, és amelyből akkor hiányzott három oldal. "Nem tudom, mi lett azzal a könyvvel. Gondolom, soha többé nem akartam látni. Olyan szörnyűség volt benne, hogy a házban sem maradhatott meg."
A nyomozás közben rég elnyomott érzések, emlékek idéződnek föl egy regénybe illő szerelemről, háborúról, zsidóüldözésről. Felébredtem, és azon gondolkodtam, hogy szabad-e megcsinálni ezt a filmet - töpreng Vera néni. Csillag Alberttel közös történetükről hatvan éven át nem beszélt. Most - részben azért, mert unokája, a film operatőre kéri erre - mégis megteszi...

Plot keywords

book, drawning, love
pictures
filmhu/2008_01/haromhianyzooldal_sz.jpg

Related articles
Videos
No video

awards

2008 Hungarian Filmweek: Schiffer Pál Award

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!