sex hikaye

A Fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció (A Fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció)

documentary 71 min, video
political Color Hungarian

Crew

director Eszter Hajdú
  screenwriter Balázs Gát
  producer János Vészi
     
  director of photography Viktor Németh , Péter Faragó , Dániel Szandtner
  editor Balázs Féjja
     
  music Sándor Mester
     
more crew további stábtagok
  Production company Fórum Film
     
     

Synopsis

A film azzal foglalkozik, hogy a rendszerváltás után kialakult politikai légkör hogyan tett tönkre barátságokat, családokat. A kapcsolatokat a mediáció eszközeivel próbálják meg helyrehozni, melyet végigkövet a film. Nem kampány film, nem foglal politikailag állást, sőt igazából nem is a politikáról szól. A legbelsőbb érzéseket mutatja be, azt, hogy miért és hogyan gyökerezik a politikai meggyőződés az emberekben, a bal és a jobb oldali gondolkodás miért nem tud egymás mellett, családon belül vagy barátságokban békésen együtt élni, honnan származnak és hogyan alakulnak ki ezek a legtöbbször kibékíthetetlen, véres ellentétek. A film lendületesen, a játékfilmeknél megszokott tempóban és izgalommal pörög végig.

Plot keywords

fidesz, jew, politics

awards

2009 Hungarian Filmweek: Schiffer Pál Award

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!