Print

Bálint Kenyeres

 

director, screenwriter, actor, writer, producer, contributor

Biography

1976-ban született Budapesten. Filozófiai, történelmi és filmesztétikai tanulmányok után a Budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező szakán végzett 2006-ban. 2006-tól tagja az Európai Film Akadémiának. Before Down (2005) című rövidfilmje egy impresszív, 13 perces menekült-dráma, egy snittbe sűrítve. A kamera távoli megfigyelőként - egy közelit látunk csak a film végén - örökíti meg a menekültek tragédiáját. A határsáv búzaföldjén a hajnali szürkeségben rejtőzködve a menekültek abban reménykednek, hogy eljutnak nyugatra. Kenyeres Bálint filmes mementóját a 2005-ös Cannes-i Filmfesztivál Rövidfilmszekciójában mutatták be. A film számos díjat nyert különböző nemzetközi fesztiválokon:

Filmography

director
 
2011 Hier
2008 A repülés története
2004 Before Dawn
2000 Tévéjáték
1999 Zárás
screenwriter
 
2011 Hier
2008 A repülés története
2004 Before Dawn
2000 Tévéjáték
1999 Zárás
actor
 
2005 Egyetleneim
2003 Forest
2000 Tévéjáték
writer
 
2000 Tévéjáték
producer
 
2000 Tévéjáték
contributor
 
Három év...

awards

2005 Belo Horizonte ISFF: Best Director
2005 Hungarian Filmweek: Best Director
2005 Villeurbanne Short Film Festival: G.R.A.C. Prize

 

Credited with

András Muhi - producer  
Mátyás Erdély - director of photography  
Péter Politzer - editor  
Tamás Zányi - sound engineer  
Benedek Fliegauf - director  
Tamás Beregi - actor  
Zsolt Végh - director  
Ági Szép - actor  
Agnaray Emmanuel - producer  
Ágnes Kovalik - actor  
Ágnes Völler - editor  
András Dér - director  
András Forgách - script consultant  
András Jeles - actor  
András Szőke - actor  
András Vedres - actor  
Angéla Stefanovics - screenwriter  
Attila Csáky - producer  
Balázs Dobóczi - director of photography  
Barbara Csonka - actor  
Barbara Thurzó - actor  
Edit Lipcsei - actor  
Ernő Helyi - actor  
és a Borz Kispál - music  
Eszter Adorján - actor  
Fanni Szoljer - actor  
Ferenc Berkó - actor  
Gábor Pataki - set designer  
Géza Balkay - actor  
György Durst - producer  
György Réder - director of photography  
Gyula Nemes - director  
Ilka Sós - actor  
István Ankhelyi - actor  
István Szaladják - director of photography  
István Sztankay - actor  
István Tóth - actor  
János Kalmár - actor  
Judit Sós - dramaturg  
Judit Stalter - production manager  
Júlia Nyakó - actor  
Katalin Mészáros - actor  
Katalin Vörös - actor  
Kati Lábán - actor  
Krisztián Kovács - actor  
Lajos Kovács - actor  
László Babarczy - actor  
László Garaczi - screenwriter  
Lili Fodor - editor  
Mari Nagy - actor  
NEO - music  
Orsi Tóth - actor  
Ottó Oláh - sound engineer  
Péter Ruttkai - production manager  
Rita Braun - actor  
Sándor Badár - actor  
Sándor Schiller - actor  
Tamás Hutlassa - producer  
Zoltán Lovasi - director of photography  
Zoltán Schnellei - actor  

Genres

drama experimental crime comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Contact

Links

Port.hu


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |