sex hikaye

István Bujtor

 

actor, director, screenwriter, producer, writer

Biography

Színész, rendező, filmrendező- és producer, valamint forgatókönyvíró. 1965-ben végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett. Színészi pályáját 1966-ban a győri Kisfaludy Színháznál kezdte. 1968-ban a József Attila Színházban játszott. 1971-ben a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződtették. 1976-ban a Vígszínház tagja lett. 1978-tól a Magyar Filmgyártó Vállalat társaságának tagja. 1979-ben Balázs Béla-díjat kapott. 1989-től a székesfehérvári Vörösmarty Színházban játszik és rendez. 2007. decemberében megválasztották a veszprémi Petőfi Színház igazgatójának. Színpadi alakításai mellett jelentős filmszerepeiből ismeri a nagyközönség, főként mint A Pogány Madonna Ötvös Csöpije. Ő Bad Spencer magyar hangja.

Filmography

actor
 
2008 Zsaruvér és csigavér 3: A szerencse fia
2002 Simó Sándor
2001 Zsaruvér és Csigavér I.: A királyné nyakéke
Zsaruvér és Csigavér II.: Több tonna kámfor
1999 Komédiások
1991 Hamis a baba
1985 Az elvarázsolt dollár
1984 Legyél te is Bonca!
Sortűz egy fekete bivalyért
1983 Szegény Dzsoni és Árnika
Gyertek el a névnapomra
Szerelmes sznobok
1982 Csak semmi pánik
1981 Ripacsok
Az a szép fényes nap
Villám
Haladék
1980 A Pogány Madonna
1979 Sándor Mátyás
Hogyan felejtsük el életünk legnagyobb szerelmét?
Allegro Barbaro
Magyar rapszódia
Rosszemberek
A világ közepe
1978 BUÉK!
Feltételes vallomás
Ebéd
1977 Fedőneve: Lukács
Magellán
Apám néhány boldog éve
1976 Barátom, Bonca
Fekete gyémántok
Talpuk alatt fütyül a szél
Ha megjön József
1975 Gilgames
Bach Arnstadtban
Vivát Benyovszky!
1974 Pokol-Inferno
A dunai hajós
A Pendragon legenda
1973 A professzor a frontra megy
A locsolókocsi
Egy srác fehér lovon
A Lúdláb királynő
Kakuk Marci
Átmenő forgalom
1972 Nápolyt látni és...
1971 Asszonyok mesélik
A legszebb férfikor
1970 Égi bárány
Szép leányok, ne sírjatok!
Én vagyok Jeromos
1969 Téli sirokkó
Bűbájosok
Szemüvegesek
Az oroszlán ugrani készül
1968 Bors
A Hamis Izabella
1967 Csend és kiáltás
Fiúk a térről
A múmia közbeszól
1966 Harlekin és szerelmese
Egy gyávaság története
Viharban
1964 Karambol
Álmodozások kora
A kőszívű ember fiai
Ha egyszer 20 év múlva...
B.Ú.É.K.
Színház az egész...
Moravagine
Karancsfalvi szökevények
Fejezetek a Rákóczi-szabadságharcból
director
 
2008 Zsaruvér és csigavér 3: A szerencse fia
2001 Zsaruvér és Csigavér I.: A királyné nyakéke
Zsaruvér és Csigavér II.: Több tonna kámfor
1999 Komédiások
1996 A három testőr Afrikában
1991 Hamis a baba
1985 Az elvarázsolt dollár
1982 Csak semmi pánik
1980 A Pogány Madonna
Színház az egész...
screenwriter
 
2008 Zsaruvér és csigavér 3: A szerencse fia
2001 Zsaruvér és Csigavér II.: Több tonna kámfor
Zsaruvér és Csigavér I.: A királyné nyakéke
1996 A három testőr Afrikában
1985 Az elvarázsolt dollár
1982 Csak semmi pánik
1980 A Pogány Madonna
producer
 
2008 Zsaruvér és csigavér 3: A szerencse fia
2001 Zsaruvér és Csigavér I.: A királyné nyakéke
writer
 
1991 Hamis a baba
pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Gábor Koncz - actor  (13)
János Kende - director of photography  (13)
András Kern - actor  (11)
Ferenc Kállai - actor  (11)
József Madaras - actor  (11)
Ferenc Zenthe - actor  (9)
István Avar - actor  (8)
György Illés - director of photography  (7)
József Békés - dramaturg  (7)

Genres

action family drama children adventure crime historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu