sex hikaye

Judit Schell

 

actor

Biography

1995-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. 1995-től a Radnóti Színházban játszott. 2003-tól a Nemzeti Színház tagja. A nagyközönség a Szomszédok című tévésorozatban ismerte meg, emellett több játékfilmben is szerepelt. Díjai: Kritikusok díja - 1998 Jászai Mari-díj - 2000 POSZT, legjobb női mellékszereplő díja - 2002 POSZT, legjobb 30 év alatti színésznő - 2002 Kritikusok díja, a legjobb mellékszereplőnek - 2003 Magyar Filmkritikusok Díja - 2006 Súgó Csiga díj - 2006 Monte Carlo, legjobb női főszereplő díja a Csak szex és más semmiben nyújtott alakításáért - 2006 Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje - 2007

Filmography

actor
 
2014 Senki szigete
2012 Nejem, nőm, csajom
2010 Zimmer Feri 2.
2008 Pánik
2007 Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
2005 Sorstalanság
Csak szex és más semmi
2004 A mohácsi vész
Életképek
Állítsátok meg Terézanyut!
2003 Az ember, aki nappal aludt
2002 Somlói galuska- kis pesti filmmese 15 percben
Kelj fel komám, ne aludjál!
2001 Egérút
Vademberek
A szivárvány harcosa
2000 Utolsó vacsora az Arabs Szürkénél
1997 Anconai szerelmesek
1987 Szomszédok
Máli néni
Mi, szemüvegesek
Szekszárdi mise
Kávéház

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

awards

2006 Monte-Carlo Film Festival: Best Actress - Dóra (Judit Schell)
2009 Cluj-Napoca Comedy Cluj: Best Actress - Dóra (Judit Schell)

 

Credited with

Ferenc Grunwalsky - director  (4)
Péter Scherer - actor  (4)
András Lovasi - actor  (3)
András Szalai - director of photography  (3)
Csongor Fazekas - sound engineer  (3)
Ernő Mesterházy - producer  (3)
Gábor Madarász - music  (3)
Gyula Hernádi - screenwriter  (3)
Miklós Jancsó - director  (3)
Mónika Mécs - producer  (3)

Genres

action drama adventure romantic satire comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu