sex hikaye

Éva Almási

 

actor, performer

Biography

A Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1965-ben végezte el. 1960 - Petőfi Színház 1965 - József Attila Színház 1968 - Madách Színház 1987 - Vígszínház 1991 - szabadfoglalkozású 1995 - szolnoki Szigligeti Színház 1996 - szabadfoglalkozású Fontosabb díjak: 1973 - Jászai Mari-díj 1978 - Érdemes művész 1986 - Kiváló művész 1997 - Kossuth-díj 1997 - Örökös tag a Halhatatlanok Társulatában Fontosabb szerepek: Brecht-Weill: Koldusopera - Polly, Shakespeare: A makrancos hölgy - Kata, Albee: Kényes egyensúly - Ágnes Filmek: Gyula vitéz télen-nyáron, Kettévált mennyezet Televízió: Villámfénynél, A kertész kutyája, Maya Főbb rendezések: Weingarten: A nyár, Huszka: Mária főhadnagy

Filmography

actor
 
2006 A két Bolyai - Variációk egy drámára
2003 Boldog Születésnapot
2002 A Nagyasszony
1996 Aranyoskáim
1987 Katona József: Bánk bán
1986 Charlie nénje
Villámfénynél
Egy szerelem három éjszakája
1985 Idő van
Tizenötezer pengő jutalom
Kaviár és lencse
1983 Talpra, Győző!
1979 Idegenek
1977 Peer Gynt
1974 Gyilkosok
Megtörtént bűnügyek
1973 A Lúdláb királynő
1972 Ármány és szerelem
1971 Névtelen csillag
Vasárnapok
1970 Gyula vitéz télen-nyáron
Őrjárat az égen
1969 Sziget a szárazföldön
Próféta voltál szívem
Az örökös
1965 Villon
Kegyenc
A miniszterelnök
Az élet szép, az élet minden
Szigorú idők
performer
 
1970 A vörös macska

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

Genres

drama musical comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu