sex hikaye

István Avar

 

actor, narrator, contributor

Biography

1954 - Színház- és Filmművészeti Főiskola 1954 - Pécsi Nemzeti Színház 1960 - Madách Színház 1966 - Nemzeti Színház 1985 - Madách Színház Díjak: Jászai Mari-díj 1963, 1969 Érdemes művész 1972 Kossuth-díj SZOT-díj 1978 Kiváló művész 1980 Greguss-díj 1990 Erőteljes, szép orgánuma, eszköztelen játékstílusa hozta meg számára a szakmai és a közönségsikert. 1987-től egyetemi tanár, 88 óta tanszékvezető. Számos magyar film főszerepét játszotta el 1973-1990 között országgyűléási képviselő és a kulturális bizottság tagja volt. Fontosabb szerepek: Williams: A vágy villamosa, Stanley; Madách: Mózes, Áron; Szigligeti: Liliomfi, Liliomfi; Tolsztoj: Anna Karenina, Vronszkij; Katona: Bánk bán, Tiborc; Mrozek: Emigránsok

Filmography

actor
 
2008 Zsaruvér és csigavér 3: A szerencse fia
2005 A gyertyák csonkig égnek
2004 Hóesés Vízivárosban
2001 Zsaruvér és Csigavér II.: Több tonna kámfor
1992 Hoppá
1991 Hamis a baba
1989 A trónörökös
1988 Czillei és a Hunyadiak
1986 A falu jegyzője
Érzékeny búcsú a fejedelmtől
1985 Az elvarázsolt dollár
Bevégezetlen ragozás
1984 Elcserélt szerelem
Királygyilkosság
1982 II. József császár
1980 Kulcskeresők
1979 Csillag a máglyán
A téglafal mögött
Hogyan felejtsük el életünk legnagyobb szerelmét?
1976 Labirintus
1974 Szikrázó lányok
Bekötött szemmel
Megtörtént bűnügyek
Tigrisugrás
1973 Bolond és szörnyeteg
Harmadik nekifutás
1972 György barát
1971 Uborkafa
Ágis tragédiája
Villa a Lidón
Hahó, Öcsi!
A fekete város
1970 Őrjárat az égen
Lengyel József: Igéző
Égi bárány
1969 Szemüvegesek
7 kérdés a szerelemről
1968 Holdudvar
Tiltott terület
1967 Ünnepnapok
Mocorgó
A múmia közbeszól
Miért beszél annyit Mrs. Piper?
1966 Princ a katona
1965 Honfoglalás I-II.
Tilos a szerelem
Szegénylegények
Másfélmillió
1963 Hattyúdal
Párbeszéd
1962 Isten őszi csillaga
1961 Az ígéret földje
1960 Két emelet boldogság
1959 Álmatlan évek
Szerelem csütörtök
Gyalog a mennyországba
1958 Vasvirág
Fenegyerekek
A szuzai menyegző
Kisember születik
"A vers az, amit mondani kell."
William Shakespeare: Sok hűhó semmiért
Lessing: Bölcs Náthán
narrator
 
2005 Historia Romani
contributor
 
1975 Rákóczi nyomában

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Mari Törőcsik - actor  (13)
Dezső Garas - actor  (8)
Gábor Koncz - actor  (8)
István Bujtor - actor  (8)
Sándor Pécsi - actor  (8)
Antal Páger - actor  (7)
Ferenc Zenthe - actor  (7)
József Madaras - actor  (7)
Ádám Szirtes - actor  (6)
András Kozák - actor  (6)

Genres

action drama children educational adventure crime theatre play historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu