sex hikaye

Lajos Balázsovits

 

actor, director

Biography

Színész, rendező. 1965-69 Színház- és Filmművészeti Főiskola 1969-74 a Madách Színház, 1974-79 a Vígszínház, 1979-82 a MAFILM színtársulata, 1982-90 a Madách Színház, 1991-92 a Nemzeti Színház tagja. 1992. november 1-jétől a Játékszín igazgatója. 1990-92 a Magyar Színészkamara ügyvivője. Díjak: Balázs Béla díj (1982), Érdemes Művész (1987). Főbb színpadi szerepei: Aljoska (Gorkij: Éjjelmi menedékhely), Csemitzky Tibor (Illés: Törtetők), Szabó Magda: Béla Király, János (Molnár: Az ördög), Husz János (Háy: Isten, császár, paraszt), Tamás (Déry: Kedves bópeer), Imre (Illés: Névtelen levelek), Sztálin (Ribakov: Az Arbat gyermekei), Ági Miklós (Molnár: A hattyú), Méz Péter (Gyárfás: Beatrix), Zsenya (Szlavin: Örvény), Ischl doktor (Németh Á.: Lili Hofberg), Orgon (Matrivaux: Véletlen szerelmek tragédiája), Doktor Goldberg (Gyurkovics: Halálsakk), Basirius Izsák (Páskándi: Tornyot választok). Főbb rendezései: Orton: Szajré, (Szegedi Kisszínház), Knoblauch: A Faun, (Budapesti Kamara Színház), Carlo Terron: Csókolj meg Alfredo (Győr) Játékszínben: Werfel: Jacobowsky és az ezredes, Brisville: A feketeleves, Willard: A macska és a kanári, Simon: Furcsa pár, A Napsugár fiúk, Chapman-Marriott: Hunyd be a szemed és gondolj Angliára, Molnár Ferenc: Nászinduló, Arthur Miller: Bűnbeesés után, Furio Bordon: Holdfogyatkozás, Peter Shaffer: Black Comedy. Murray Schisgal: Szerelem Ó! Molnár Ferenc: Olympia

Filmography

actor
 
2006 Ede megevé ebédem
2003 Lili
1994 Pá Drágám
1987 Szörnyek évadja
1986 Laura
1984 Házasság szabadnappal
Királygyilkosság
1983 Szegény Dzsoni és Árnika
1982 A száztizenegyes
A tenger
1981 Requiem
Horváték
1980 Boldog születésnapot Marylin
Faustus
1979 Bizalom
Élve vagy halva
Magyar rapszódia
Allegro Barbaro
Philemon és Baucis
1978 Abigél
Vidor Miklós: Székács a köbön
1977 Az ész bajjal jár
Volt egyszer egy színház
1976 A királylány zsámolya
1975 A méla Tempefői
1974 Szerelmem, Elektra
Várakozók
1973 Ki van a tojásban?
...és a holtak újra énekelnek
A fekete Mercedes utasai
Palacsintás király
Szeptember végén
1972 Hahó, a tenger!
1971 Rézpillangó
1970 Őrjárat az égen
Égi bárány
Szép leányok, ne sírjatok!
1968 Bánk bán
Isten és ember előtt
Feldobott kő
Holdudvar
Fényes szelek
Nóra
Az ötlet
Dániel
director
 
2004 Makk Károly portré
2002 Holdfogyatkozás
Neil Simon: A napsugár fiúk

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

János Kende - director of photography  (8)
Miklós Jancsó - director  (8)
Gyula Hernádi - screenwriter  (7)
József Madaras - actor  (7)
Károly Mécs - actor  (6)
András Bálint - actor  (5)
András Kozák - actor  (5)
Ila Schütz - actor  (5)

Genres

family drama children adventure political portrait romantic historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu