sex hikaye

János Gálvölgyi

72 (26 May, 1948 )

 

actor, contributor, performer, writer, director

Biography

Az MTV 1968-as Ki mit tud? tehetségkutató versenyének parodista győztese. 1973-ban kapott diplomát a Színház és Filmművészeti Főiskolán. 1973-1993 között a Thália Színház tagja. 1993-tól a Madách Színház művésze, de gyakran fellép a Vidám Színpadon is. Rendkívül népszerű színpadi- és tv-színész, aki alakváltó képességével önálló, egész estét betöltő műsorok sikerét is biztosítani tudja. Díjai: Jászai Mari-díj - 1980 Érdemes művész kitüntetés -1987 Karinthy-gyűrű - 2000 Kossuth-díj - 2005 Pro Urbe Budapestért-díj - 2006

Filmography

actor
 
2009 Gálvölgyi János: Paródiaparádé
2007 Kis Vuk
2004 Magyar vándor
Rap, Revü, Rómeó
Le a fejjel!
1997 Csinibaba
1996 Szamárfül, avagy ió, ció, áció
1993 Krisztofóró
1991 Én táncolnék veled II.
1990 Az erdő kapitánya
1986 Charlie nénje
1985 Első kétszáz évem
1984 Torta az égen
Szaffi
1982 Gyere haza, Mikkamakka!
1981 A névtelen vár
1980 Lóden-show
1978 Második otthonunk: A munkahely
1976 Sakk, Kempelen úr!
1975 Állítsátok meg Arturo Uit!
Bach Arnstadtban
1974 Az ezeregyéjszaka meséi
1973 Karagöz
Mesél a pesti Broadway
Pasik
Buci királyfi megpróbáltatik
Molnár Ferenc: Egy, kettő, három
Család ellen nincs orvosság
Molnár Ferenc: Az ibolya
contributor
 
1977 Második otthonunk: Az áruház
Az őrszem
performer
 
1991 Én táncolnék veled
director
 
2009 Gálvölgyi János: Paródiaparádé

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Dezső Straub - actor  (6)
István Mikó - actor  (6)
Béla Szerednyey - actor  (5)
Gábor Reviczky - actor  (5)
Péter Balázs - actor  (5)
András Kern - actor  (4)
Ferenc Zenthe - actor  (4)
József Békés - dramaturg  (4)
Miklós Benedek - actor  (4)

Genres

family drama musical comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu