sex hikaye

Ferenc Kállai

 

actor

Biography

Eredeti neve: Krampner Ferenc.
1944-ben végzett a Színművészeti Akadémián. 1945-től a Szabad Színház, 1946-tól a Belvárosi Színház, 1948-tól a Nemzeti Színház társulatának volt tagja. 1977-1990 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola tanára volt. 1981-1990 között a Színházművészeti Szövetség elnöke. 1987-től egyetemi tanárként is dolgozott. 1985-1989 között országgyűlési képviselő, a kulturális bizottság tagja. 2000-től a Pesti Magyar Színház művésze. Lemezei: Őszikék, Szabó Lőrinc: 26 év, Menekülés az Úrhoz (Ady). Díjai, kitüntetései: Jászai Mari-díj - 1956, 1958; Érdemes művész - 1966; Kiváló művész - 1970; SZOT-díj - 1971; Kossuth-díj - 1973; Teheráni Filmfesztivál legjobb férfialakításért járó díjának birtokosa - 1977, Pro Urbe-díj - 1981; Erzsébet-díj -1987; A Nemzeti Színház örökös tagja - 1989; A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje - 1995; Örökös tag a Halhatatlanok Társulatában - 1996; Budapest díszpolgára - 1998; A Nemzet színésze - 2000; A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal - 2002; Hazám-díj - 2003; Főnix-díj - 2006; Maecenas-díj - 2006; Prima Primissima díj - 2006.

Filmography

actor
 
2009 In Memoriam Bacsó Péter
2006 Rokonok
Noé bárkája
2005 Ég veled!
2003 A Rózsa énekei
2002 A tanú én vagyok
2001 Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde
Hamvadó cigarettavég
Zsaruvér és Csigavér I.: A királyné nyakéke
Mikor síel az oroszlán?
Zsaruvér és Csigavér II.: Több tonna kámfor
Üvegtigris
2000 Werckmeister Harmonies
1998 6:3 avagy, játszd újra Tutti
Ámbár tanár úr
Csiky Gergely: A nagymama
1997 A miniszter félrelép
Helló, Doki
1996 A három testőr Afrikában
Szeressük egymást gyerekek!
1994 Megint tanú
Így írtok ti
1989 Sarkadi Imre: Elveszett paradicsom
A legényanya
1987 Szörnyek évadja
Katona József: Bánk bán
Nyolc évszak
A Pacsirta
1986 Macskafogó
1985 Hány az óra, Vekker úr?
1984 Vereség
Sortűz egy fekete bivalyért
Különös házasság
A Vörös grófnő
1983 Míg új a szerelem
Gyertek el a névnapomra
Hófehér
1982 Nők iskolája
Bukósisakban
Akar velem játszani?
1980 Az áldozat
Szöktetés a Szerájból
A Pogány Madonna
1978 Ibsen: A nép ellensége
Rejtekhely
Bolondok bálja
Beszélgetések Szókratésszal
1976 Szürkezakós és a mama
Zongora a levegőben
Kísértet Lublón
A kard
Kenyér és cigaretta
Haszontalanok
Szépek és bolondok
Labirintus
1975 Ereszd el a szakállamat!
Déryné, hol van?
Legenda a nyúlpaprikásról
Czillei és a Hunyadiak
Volpone
Tűzgömbök
1974 A Pendragon legenda
A dunai hajós
1973 Szabad lélegzet
Illatos út a semmibe
1972 A Müller család halála
Emberrablás magyar módra
Férfiak mesélik...
Az 1001. kilométer
Jó estét nyár, jó estét szerelem
Volt egyszer egy család
1971 Uborkafa
A gyilkos a házban van
Egy óra múlva itt vagyok
Asszonyok mesélik
1970 Én vagyok Jeromos
Mérsékelt égöv
Gyula vitéz télen-nyáron
Egy őrült éjszaka
Utazás a koponyám körül
Tizennégy vértanú
Kitörés
1969 A tanú
Az alvilág professzora
Ismeri a szandi mandit?
A beszélő köntös
Halálnak halála
Krebsz, az Isten
1968 Halász doktor
A Hamis Izabella
Mi lesz veled Eszterke?
A veréb is madár
1967 Tüskevár
Ünnepnapok
A kártyavár
Ezek a fiatalok
Egy szerelem három éjszakája
1965 Iszony
1964 Miért rosszak a magyar filmek?
Kár a benzinért
1963 A szélhámosnő
Hattyúdal
1961 Házasságból elégséges
Csutak és a szürke ló
Megszállottak
Katonazene
1958 Sóbálvány
Bogáncs
1957 Csigalépcső
1956 Ünnepi vacsora
A császár parancsára
1955 Dandin György, avagy a megcsúfolt férj
1954 2x2 néha 5
1953 Kiskrajcár
1952 Első fecskék
Az áldozat nem tesz vallomást
Devictus vincit
Döglött aknák
A mi kis családunk...
William Shakespeare: Sok hűhó semmiért
A gyáva

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Dezső Garas - actor  (15)
Tamás Major - actor  (15)
Lajos Őze - actor  (14)
Ádám Szirtes - actor  (13)
Péter Bacsó - screenwriter  (12)
Imre Sinkovits - actor  (11)
István Bujtor - actor  (11)
Antal Páger - actor  (10)
Gyula Bodrogi - actor  (10)
Manyi Kiss - actor  (10)
Credited with more további közös

Genres

action animation drama war children adventure crime satire theatre play comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu