sex hikaye

Kálmán Latabár

 

actor, contributor

Biography

Híres színészdinasztia leszármazottja: dédapja Latabár Endre, nagyapja id. Latabár Kálmán, apja id. Latabár Árpád, mindannyian neves színészek voltak. Méltán nevezhető a XX. század legkedveltebb magyar komikusának. Rajongói, leginkább a gyerekek csak Latyinak nevezték. Kitűnő tánctudású komikus volt. Hanghordozása, mozgása, ügyetlenkedése és sajátos humora nagy népszerűséget biztosított számára. Rákosi Szidi színésziskoláját végezte el. 1922-ben a Várszínházban lépett első alkalommal közönség elé táncos komikusként. Kezdetben a Fővárosi Operettszínházhoz szerződött. 1927-1933 között Árpád öccsével külföldön turnézott zenés artistaszámokkal. Többek között a világhírű rendező, Max Reinhardt színházában is felléptek. Reinhardt az európai fiatal színésznemzedék legjobbjának tartotta a testvérpárt. Hazatérve különböző fővárosi zenés színházakhoz szerződött. Első filmje 1937-ben készült el. 1945-től haláláig - egyre súlyosbodó cukorbetegségben szenvedett, az eredményes kezelést nehezítette a színészi mesterséggel járó folytonos stressz és a rendszertelen életmód - a Fővárosi Operettszínházban játszott. Díjai: Kossuth-díj - 1950 Érdemes művész - 1950 Kiváló művész - 1953

Filmography

actor
 
1968 Irány Mexikó
1963 Színészek a porondon
1962 Egyiptomi történet
1961 Nem ér a nevem
1958 Micsoda éjszaka!
1957 Sporthorgászok
1954 Fel a fejjel
1953 Ifjú szívvel
Péntek 13
1952 A képzett beteg
Állami áruház
1951 A selejt bosszúja
Civil a pályán
1950 Dalolva szép az élet
1949 Janika
Mágnás Miska
1947 Könnyű múzsa
1945 Hazugság nélkül
1944 Afrikai vőlegény
1943 Szerencsés flótás
Zenélő malom
Egy szoknya, egy nadrág
1942 Álomkeringő
Egy bolond százat csinál
1941 Csákó és kalap
Édes ellenfél
Leányvásár
Behajtani tilos!
1940 Pepita kabát
Cserebere
1939 Pénz áll a házhoz
Karosszék
1937 Fizessen, nagysád!
1936 Sportszerelem
Offenbach: Eljegyzés lámpafénynél
Öszeállítás a Fővárosi Operett Színház jubileumi műsoraiból
contributor
 
Zentay Anna emlékalbuma

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Manyi Kiss - actor  (14)
Károly Nóti - screenwriter  (9)
Márton Keleti - director  (8)
Gyula Gózon - actor  (7)
Tivadar Bilicsi - actor  (7)
Zoltán Makláry - actor  (7)
Barnabás Hegyi - director of photography  (6)
Márta Fónay - actor  (6)
Emil Martonffy - director  (5)
György Illés - director of photography  (5)

Genres

circus movie drama children adventure musical portrait romantic sport theatre play comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu