sex hikaye

Ferenc Grunwalsky

80 (16 May, 1943 )

 

director, director of photography, screenwriter, actor, writer

Filmography

director
 
2002 Táncalak
2001 A Tékozló Szindbád - Huszárik Zoltán
Éjféli maraton
2000 Az agyafúrt költő
Néhány kérdés Dobai Péterhez
Orbán Ottó portré
1998 Játssz, Félix, játssz...
Visszatérés (Kicsi, de nagyon erős 2.)
Sír a madár
Időpillanatok
1997 Egy nap a hétből
1996 Az ablakok (részlet): Levél
Váratlan halál
1995 Vadevezősök
Fejezetek a magyar film történetéből
1993 Utrius
1992 Goldberg variációk
1991 Napról napra
Karel Capek: Végzetes szerelem játéka
1990 Napozó a vulkán tetején
1989 Kicsi, de nagyon erős
1988 Mire lehullanak a levelek
Jelenidejű portré Dobai Péterről
Egy teljes nap
1984 Múlt-idő
Eszmélés
1979 Utolsó előtti ítélet
1975 Vörös rekviem
A bevonulás
1974 Anyaság
1972 Alattvalók és királyok
1970 Gaál István
1969 Portré Fábri Zoltánról
Seregszemle
Siratók
1968 Vörös május
1966 Interferencia
1965 Vándorrák
1964 2,3 X 4 méter
"Megyek az úton és haladok"
Gályarab prédikátorok XVII. sz.
Szenczi Molnár Albert zsoltárfordításai által ihletett filmes etűdök
Tálentum
Károlyi Gáspár
Bornemisza Péter
director of photography
 
2007 A Nap utcai fiúk
2004 A mohácsi vész
2003 Vagabond
2002 Táncalak
Kelj fel komám, ne aludjál!
2001 A Tékozló Szindbád - Huszárik Zoltán
Egérút
2000 Az agyafúrt költő
Anyád! A szúnyogok
Néhány kérdés Dobai Péterhez
Utolsó vacsora az Arabs Szürkénél
1999 Gengszterfilm
Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten
Félválófél
1998 Visszatérés (Kicsi, de nagyon erős 2.)
Jobbágyfelszabadítás
1996 A kakas és a hordó
Falfúró 2.
1995 Fejezetek a magyar film történetéből
1994 Csókkal és körömmel
1993 Utrius
1992 Roncsfilm
Goldberg variációk
1989 Kicsi, de nagyon erős
Könnyű vér
1988 Egy teljes nap
Mr. Universe
1985 Falfúró
1983 Könnyű testi sértés
1972 Alattvalók és királyok
"Megyek az úton és haladok"
Tálentum
screenwriter
 
2002 Kelj fel komám, ne aludjál!
Táncalak
2001 Szemétdomb
2000 Anyád! A szúnyogok
Utolsó vacsora az Arabs Szürkénél
1998 Visszatérés (Kicsi, de nagyon erős 2.)
1992 Roncsfilm
1989 Kicsi, de nagyon erős
1988 Egy teljes nap
1985 Falfúró
1983 Könnyű testi sértés
1979 Utolsó előtti ítélet
1975 Örökbefogadás
actor
 
2001 Az alkotás folyamata
1985 Idő van
writer
 
1996 Az ablakok (részlet): Levél

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

awards

2003 Hungarian Filmweek: Prize for Visual Expression

 

Credited with

György Szomjas - director  (13)
Péter Andorai - actor  (11)
Péter Scherer - actor  (10)
Zoltán Mucsi - actor  (10)
Miklós Jancsó - director  (9)
Sándor Gáspár - actor  (9)
Gyula Hernádi - screenwriter  (8)
Zsuzsa Stenger - costume designer  (7)
András Lovasi - actor  (6)
János Bán - actor  (6)

Genres

drama educational experimental portrait satire theatre play dance historical comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu