sex hikaye

Pesti mese: Óz, a nagy varázsló

rövidfilm 12 perc, video
bábfilm , vígjáték színes magyar

Szinopszis

"Ez a film kicsit másképp dolgozta fel a jól ismert mesét, mint Hollywood. A történet egy Rákóczi téren ücsörgő kislány meséje alapján elevenedik meg. Dorothy ugyan Menzesz Cityből érkezett, de a helyszín Budapest, az egész bábfilm kellemesen magyar és élvezetesen trágár.
Dorothy ebben a verzióban félmeztelen Playboy-nyuszi, s a társai sem különbek. A tudálékos madárijesztő a hatalmas eszétől szeretne megszabadulni, a bádogember homoszexuális, pedofil és szodomista, az oroszlán túl bátor, mellesleg süket, vak meg rákos is (?Éljen, rákos is!?). Együtt vándorolnak, és miközben azt éneklik, hogy ?ki a f... az az Óz?, mindenféle pesti figurákba botlanak. Sok szenvedés után végre eljutnak Ózhoz, a vodkásüveg által megszemélyesített ukránhoz, teljes nevén Maffi Óz-hoz. A jó öreg megbízható Óz teljesíti kívánságaikat, mindenkit hülyére veret, Dorothy pedig beállhat Óz macájának. A szövegek szellemesek, a bábok nemkülönben, a kislány, az egyetlen élő szereplő, igazi átváltozóművész...
A Pesti mese nagy varázslat; gunyoros korrajza visszaadja a századvégi Budapest hangulatát." részlet László Péter írásából.

Cselekmény címkék

budapest, mese
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012