sex hikaye

Nyár utca, nem megy tovább

játékfilm 72 perc, HD
adaptáció , dráma , vígjáték színes magyar
nyelv: magyar

Stáb

rendező Vecsernyés János
  író Egressy Zoltán
  producer Szekeres Dénes
     
  operatőr Ragályi Márton
  vágó Tóth Csaba
     
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Kerekes Éva
  Haumann Péter
  Bartsch Kata
  Sipos Vera
  Keresztes Tamás
     
  játékfilm gyártás Tivoli-Filmprodukció Kft.
     
  bemutató 2011. május 5.
     

Szinopszis

A film egy vasárnap délelőtt játszódik Budapesten, a 74-es trolin. Február van, a lombok viszont a rendhagyó időjárásnak köszönhetően már kizöldültek. Az eső folyamatosan zuhog. Valós időben, hetvenegynéhány perc alatt történik minden, időmúlás nincs a történetben. Igazi magyar abszurdról van szó, amennyiben egy trolieltérítés a történet lényege. A 74-esre felszálló pasas kötött pályás járművet próbál eltéríteni. Ráadásul a hétvégi kis forgalomban az éppen trolin tartózkodó összes utas jól ismeri őt. Úgy tűnik, napjaink Magyarországának logikusan alig magyarázható eseményeiről abszurd módon lehet a legpontosabban beszélni, ez jellemzi leginkább mindennapjainkat. Az abszurditás maga szimbóluma annak, amiben élünk.

A film műfaját nehéz meghatározni. Tragikomikus a hangvétel, de az abszurd helyzetek a film vége felé a könnyed megoldás felé mutatnak. Már úgy tűnik, a komikum-szál erősödik fel, de a történet mégsem happy enddel zárul. Ellenkezőleg, váratlanul tragikus fordulat történik.

Cselekmény címkék

abszurd, péterfy gergely, trolibusz
Értékelés
 
0 szavazat
kép
nyarutca
nyarutca_02
nyarutca_03
nyarutca_04
videók
Nincs videó
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!