sex hikaye

Magasiskola

82 perc,
dráma színes magyar

Stáb

rendező Gaál István
  író Mészöly Miklós
  forgatókönyvíró Mészöly Miklós , Gaál István
     
  operatőr Ragályi Elemér
  vágó Gaál István
     
  zene Szöllősy András
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Lilik Bánffy György
  Fábián Ferenc
  Harsányi Gábor
  Gábor Ivan Andonov
  Kertész Péter
     
további szereplők további szereplők

Szinopszis

Mészöly Miklós azonos című kisregényének filmváltozata, parabolafilm, amely egy speciális kis közösség belső rendjét tárja fel.
A pusztai solymásztelepre, ahol a kártékony madarakat pusztító vadász-sólymok idomításával foglalkozik néhány ember, egy napon fiatal mezőgazdász érkezik nyári gyakorlatra. Gábort először magával ragadja a különleges élet és a különleges emberek. Lilik, a telep-vezető munkája megszállottja, Teréz, az egyetlen nő, vonzó és kiismerhetetlen. De hamar kitűnik e kis világ kegyetlensége, deformáltsága, az élet egy hamis elképzelés erőszakos uralma alatt, amelyet Lilik képvisel. Ez a világ akkor válik igazán elviselhetetlenné, amikor lehetetlenné teszi Gábor születő szerelmét Teréz iránt. Gábor elmegy, mielőtt végképp elveszítené önmagát.

Díj: 1971, Adelaide, "Dél Keresztje - ezüstdíj"; 1970, Cannes, "Különdíj"- megosztva; Chicago, "Ezüst Hugo díj - a legjobb forgatókönyvért".

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012