sex hikaye

Szerves része a szellemtörténetnek - A Nemzet színháza (második Felvonás)

dokumentumfilm 80 perc, video
ismeretterjesztő film színes magyar

Stáb

rendező Gulyás János
  forgatókönyvíró Gulyás János
  producer Gulyás János
     
  operatőr Gulyás János
     
további stábtagok további stábtagok
  Gyártó K&G Film
     
     

Szinopszis

1998. március 28-án rakták le az új Nemzeti Színház alapkövét az Erzsébet téren. A teljes folyamatot 1998-tól végigkísérő sorozat második részében (második felvonás) a tervező, Bán Ferenc felkér három szobrászművészt, hogy készítsenek szobrokat, terveket a színházba, a színház elé.
Bencsik István, Kő Pál és Melocco Miklós szobrászművészek több variációt is készítenek. Bencsik a bejárathoz és a lépcsősorra, Kő Pál az oszlopok közé állítana szobrokat, míg Melocco Miklós a külső homlokzatot is díszítené. Más az elgondolásuk a színházról, de szobraik szerepéről is, amit a Képző- és Iparművészeti Lektorátus zsűrije előtt meg is kell védeniük... De ugyanígy nem egyformán értékelik és magyarázzák az 1998-as, nyári kormányváltást és a döntést, hogy a Nemzeti Színház nem az Erzsébet téren fog felépülni és nem Bán Ferenc fogja tervezni...

Cselekmény címkék

építészet, színház
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012