sex hikaye

Az Esztena

dokumentumfilm 38 perc,
színes magyar

Stáb

rendező Makó Andrea
  producer Kulcsár Györgyi
  operatőr Jernye János
     
  vágó Ecseri Judit
     

Szinopszis

Az Ojtozi-szorost kelet kapujának is nevezik. Évszázadokon keresztül az Erdélyt Moldvával összekötő legfontosabb átkelőhelynek számított. Kereskedők, betolakodó hadak is gyakran ezen keresztül jutottak Erdélybe, hogy innen folytassák hódító útjukat nyugat irányába. Naponta többszáz kamion suhan át a műúton, mégis mintha levette volna a gondviselés a szemét Ojtozról és a környékbeli településekről. A szoros két oldalán elterülő legelők kedvező lehetőséget teremtenek a juhtenyésztésre. Farkas Mihály juhosgazda Szent György napjától Szent Mihályig szerződteti két pásztorát: Ferit és a román Vasile-t.
Milyen életfilozófia születhet a havasok gerincén? Hogyan telik az idő? A film készítői négy évszakon keresztül, egy szolgálati év leteltéig követték kamerájukkal az Esztenán lakó pásztorok életét.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012