sex hikaye

Rinaldo

játékfilm 82 perc, 35 mm
romantikus színes magyar

Stáb

rendező Tóth Tamás
  producer Rózsa János
  operatőr Szatmári Péter
     
  zene Selmeczi György
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Lajos Andorai Péter
  bandita Badár Sándor
  Rezső Bán János
  Őrmester Csuja Imre
  Évike Kovács Julcsi
     
további szereplők további szereplők
  Gyártó Objektív Filmstúdió , Magyar Televízió
     
  bemutató 2003. február 27.
     

Szinopszis

Szívhez szóló, romantikus kalandfilm a Rinaldo. Klasszikus alaphelyzet, klasszikus mese, klasszikus szereplőkkel. Nem egy szokványos krimi, hanem egy igazi banditafilm. A sztori "A hét szamuráj", illetve a "A hét mesterlövész" magyar változata.

A két alapmű központi elemét, a megfélemlített falut egy lerobbant, nagy pesti bérház lakói képviselik, az elvetemült bandita lovascsapat most züllött külvárosi gengszterbanda, a szerencsétlenek védelmére kelő férfiak pedig nem szélnek eresztett szamurájok vagy vadnyugati mesterlövészek, hanem egy vasgyár elbocsátott munkásemberei.

A védelemre szorulók és a védők között nálunk is megható barátságok, szerelmek szövődnek. Harc, látványos csaták, ármány, szerelem, halál, viszonylagos happy end. Egy kiemelt figurának - egy külföldi vándorcirkuszból elkóborolt késdobálónak - köszönhetően, a mi változatunkban a végén nem kell eltemetni a hősöket.

A különleges idegen neve Rinaldo.

Cselekmény címkék

bandita, harc
Értékelés
 
0 szavazat

díjak

2003 Magyar Filmszemle: Legjobb férfi epizód alakítás díja - Kovács Lajos (Garincsa)

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012