sex hikaye

Jött egy busz...

szkeccsfilm 100 perc, 35 mm
szkeccsfilm színes magyar

Stáb

rendező Török Ferenc , Bodó Viktor , Mundruczó Kornél , Pálfi György , Schilling Árpád
  vágó Kovács Zoltán
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Nagy Viktor
     
  Gyártó Magma Társaság , Nextreme Film
     
     

Szinopszis

A "Jött egy busz..." öt, lazán kapcsolódó szkeccs-filmből áll; a részeket mindössze az köti össze, hogy mindegyik valamilyen módon kapcsolódik egy budapesti buszjárathoz. Az egymástól hangulatában és stílusában is erősen különböző mini-filmeket Török Ferenc (Cipők), Schilling Árpád (No Comment), Bodó Viktor (Negyedóra), Pálfi György (Táltosember vs. Ikarus) és Mundruczó Kornél (A 78-as Szent Johannája) készítették Jancsó Miklós szakmai és baráti támogatásával, aki egyben a film alapötletét is szolgáltatta.
Schilling filmje szokatlan szerelmi történet, álomszerű betétjelenettel.
Török filmjének hősei a történet szereplőinek cipői: a lábbelik "szemszögéből" nézhetjük végig egy ipari alpinista szerencsétlen, mégis sorsszeru halálát.
Bodó Negyedórája egyszerre korrajz és krimi.
Pálfi György képregény-motívumokat felhasználó történetében az Ikarus elvesztéséért bosszút kiáltó Daidalosz, és az őt megállítani akaró Táltosember mitikus harcát mutatja be a mai budapesti éjszakában.
Mundruczó Kornél epizódja véres operafilm: Szent Johanna történetének parafrázisa, amely baleseti mentési gyakorlatokban áldozatot alakító statiszták között játszódik.

Cselekmény címkék

5, budapest, busz
Értékelés
 
0 szavazat

díjak

2003 Magyar Filmszemle: Arany olló díj
2003 Magyar Filmszemle: Kollektív alkotói díj
2003 Magyar Filmszemle: Legjobb producer

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012