sex hikaye

Világszám!

játékfilm 94 perc, 35 mm
vígjáték színes magyar

Stáb

rendező Koltai Róbert
  író Horváth Péter
  forgatókönyvíró Horváth Péter , Koltai Róbert
     
  producer P. Koltai Gábor
  operatőr Márton Balázs
     
  vágó Miklós Mari
  zene Dés László
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Karnagy Bács Ferenc
  Műsorközlő Bezerédi Zoltán
  Slomó Bodrogi Gyula
  Zongorista Dés László
  Dodó Gáspár Sándor
     
további szereplők további szereplők
  Gyártó Filmsziget Művészeti Kft.
     
  bemutató 2004. december 23.
     

Szinopszis

Slomónak, a vándorcirkusz bohócának ikrei születnek a kilencszáztizes évek elején. Dodó és Naftalin, apjuk mesterségét követve gyakran lépnek fel együtt bohócként, artistaként, illúzionistaként. Az ötvenes évek elején, a Nagycirkusz ünnepi előadásán balul sül el egy merész tréfájuk. Bár a történtekért Naftalin felelős, mégis Dodó kerül börtönbe, s hosszú évekre elszakadnak egymástól.

1956 október huszonharmadikán Naftalin, aki egy vidéki színház kellékese, akaratlanul kerül a forradalmi események középpontjába. Elindul a fővárosba, hogy kiszabadítsa bátyját. Útközben találkozik egy lánnyal, Pipitérrel, aki szintén Pestre igyekszik. Együtt folytatják az utat, s kalandjaik során különös kapcsolat szövődik közöttük. Számtalan viszontagság után Naftalin célhoz ér, kiszabadítja bátyját, és lehetőségük nyílik arra, hogy elhagyják az országot. A testvérpár válaszút elé kerül: vágjanak neki együtt az ismeretlennek vagy maradjanak Magyarországon, ahol éppúgy bizonytalan további sorsuk és boldogulásuk; esetleg döntsenek máshogy, és ismét szakadjanak el egymástól?

A humorral dúsított, lírai történet az ikerpár sorsán keresztül mindenkori alternatíváinkat tükrözi: rabok legyünk vagy szabadok? Maradjunk-e hűek apáink eszméihez, vagy hagyjuk megtörténni életünket anélkül, hogy annak alakulásába tevékenyen beleszólnánk?

Cselekmény címkék

bohóc, cirkusz
Értékelés
 
0 szavazat

díjak

2005 Chicago EU Filmfesztivál: Közönségdíj
2005 Lagów Nemzetközi Filmfesztivál : Filmklub díj

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012