Nyomtatás

Kinder Garden

játékfilm 72 perc, video
dráma fekete-fehér magyar

Stáb

rendező Szekeres Csaba
  forgatókönyvíró Szekeres Csaba
  operatőr Dobóczi Balázs
     
  vágó Szekeres Csaba
  zene Simák István , Wolfgang Amadeus Mozart , Ludwig van Beethoven , Giuseppe Verdi
     

Szereplők

Alex Andrew Hefler
  Esther Bordán Irén
  Baba Bordán Lili
  Farkas Theodóra Pásztor Edina
  Alex barátnője Szabó Margaréta
  orvos Tóth Géza
  Gyártó Duna Műhely , Dunatáj Alapítvány
     
     

Szinopszis

Mikor válunk felnőtté? Miért vagyunk képtelenek megszabadulni azoktól az emlékektől, amelyek gyerekkorunkban váltak meghatározóvá? Miért másabb az életünk, ha teljes kötöttségben, vagy ha teljes szabadságban éltük gyerekkorunkat?
A film két, párhuzamos történeten keresztül követi nyomon a felnőtté válás folyamatát. Az egyik történet két főszereplője Esther és Alex, akik Manhattanben élik az életüket. Esther tragikus betegsége miatt hazatér szülőhazájába, Magyarországra, s nem sokkal később fia is követi őt. Rövid, közös múltjuk - a fiú 14 éves koráig élt együtt az anyjával - fájdalmas, s ugyanakkor emberi helyzeteket idéz fel bennük abban a lakásban, ahonnan az anya gyerekkori játszóterének pusztuló képét látjuk.
A másik történet főszereplője Farkas Theodóra és lánya, Baba. A lány vak. Az anya feláldozza életét lánya érdekében, ami miatt olyan szoros kötelék alakul ki közöttük, hogy képtelenné válnak az egymás nélküli létre.

Cselekmény címkék

felnőtt, gyerekkor

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


a cikket az alábbi linken találod:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |