sex hikaye

Vadászat angolokra

játékfilm 86 perc, 35 mm
dráma , történelmi színes magyar

Stáb

rendező Bagó Bertalan
  forgatókönyvíró Csaplár Vilmos
  operatőr Máthé Tibor
     
  vágó Tősér Ádám
  zene Horváth Károly
     
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Miska Badár Sándor
  Falussy-né Bencze Ilona
  Stomm Bertók Lajos
  Tarnai gróf Cserhalmi György
  Falussy gróf Derzsi János
     
további szereplők további szereplők
  Gyártó Vid Art Stúdió
     
  bemutató 2006. november 30.
     

Szinopszis

Volt egyszer egy Magyarország. Tulajdonképpen mint ország, ekkoriban pont nem létezett. Sírok, romok, krónikák alapján lehetett emlékezni a múltjára - amit az itt élők meg is tettek -, ám a külvilág számára Magyarország neve úgy hangzott, mint Bergengóciáé, egy egykor virágzó múltbéli helyé.

A történet szereplői vadászatra gyűlnek össze. A társaságnak tagja egy angol mérnök is. Fantaszta, feltaláló, kalandvágyó férfi, aki egyes vélemények szerint Palmerston angol külügyminiszternek küld jelentéseket. Merész elképzelései vannak a magyarok gazdasági felemelkedéséről, és az ezáltal nyert függetlenségükről. Lelkesedését egy romantikus, titkolt szerelem is fűti, melyet az egyik jelenlévő hölgy iránt érez.
Persze ez a vadászat nem érdektelen az osztrák titkosszolgálat számára sem. Ilyen ez a kor. Gyönyörű szeptemberi idő van. Hőseink élvezik a szép tájat, az életet. Vadásznak.

1839-et írunk. Kilenc évvel vagyunk a kontinensen végigsöprő forradalmak és szabadságharcok előtt, amikor Európa tudatában újra megjelenik egy ország, mely addig is jelen volt, mégsem létezett.

Cselekmény címkék

szerelem, vadászat
Értékelés
 
0 szavazat

díjak

2006 Magyar Filmszemle: Legjobb operatőr
2007 Bali Nemzetközi Filmfesztivál: Legjobb külföldi film díja
2007 Houston WorldFest: Arany Remi-díj

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012