sex hikaye

A forradalom arca - Egy pesti lány nyomában

dokumentumfilm 78 perc, video
történelmi színes magyar

Stáb

rendező Kékesi Attila
  operatőr Kékesi Attila
  vágó Kékesi Attila
     
  zene Darvas Ferenc
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Balázs Eszter
  Phil Casoar
     
  Gyártó Arted Stúdió
     
     

Szinopszis

A Paris Match 1956. november 10-i számában a magyar forradalomról szóló tudósítás nyitóképeként megjelent fotó október 30-án készült a Múzeum körúton. 45 évvel a fotó elkészülte után Balázs Eszter magyar történész és Phil Casoar francia újságíró elhatározták, hogy kiderítik, vajon mi történhetett a képen látható fiatal párral, kik ők, túlélték-e a forradalmat, s ha igen, akkor meg lehet-e találni őket ennyi év után. A film ezt a kutatást követi nyomon. Mivel az éveken át tartó nyomozás során elsősorban a lányról találtunk képeket, adatokat, így a film az ő történetén keresztül mutatja be, hogy a forradalom hogyan befolyásolta, alakította a hétköznapi emberek sorsát.

A fotó, amely csak egy pillanatot rögzített, a lány egész életére hatással volt. A kép megjelenése is szerepet játszott abban, hogy a forradalom leverése után menekülnie kellett - külföldön pedig a fotónak köszönhetően vált ismertebbé a menekültek között. Próbált megfelelni az újságok sugallta szerepnek (a Paris Match cikkének címe is Budapesti hősök volt), s így környezete számára mindvégig a forradalom hőse maradt.

A filmben megszólalnak életének részesei, szemtanúi és a történetünket elindító fotó készítője is.

Cselekmény címkék

1956, forradalom, fotó
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép

Kapcsolodó cikkek
videók
Nincs videó

díjak

2009 Magyar Filmszemle: Elismerő oklevél

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012