sex hikaye

Coming soon

rövidfilm 7 perc, video
dráma színes magyar

Stáb

rendező Lakos Nóra
  operatőr G. S. Ábris
  vágó Lakos Nóra , Mehrli Noémi
     
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Domján Eszter
  Elek Ferenc
  Katona László
  Krausz Aliz
  Lányi Fruzsina
     
további szereplők további szereplők
  Gyártó Színház- És Filmművészeti Egyetem
     
     

Szinopszis

A különböző kultúrkörök mitológiájában meghatározóak a születés mítoszok. Az emberiség sokáig nem volt tisztában a születés pontos biológiájával. Ma, amikor ultrahang segítségével már fotók, sőt videofelvételek készülnek a magzati stádiumokról, egészen szórakoztató a különböző "csodálatos születés" mítoszokkal való ismerkedés. A kínai mitológiában Fu-Hszi, császár olyan anyától született, aki egy óriás lábnyomába lépett, s ettől esett teherbe, de ide sorolható Mária, mint a szeplőtelen fogantatás jelképe. Bár a technika nagy fejlődésen ment keresztül, az élet kritikus pillanataiban az ember reakciója, az agyában átsuhanó gondolatok, érzések nem sokat változtak. Ma is egy szülés - még ha pontosan követjük is a biológiai folyamatot - egyfajta misztikus élmény.

A "Coming soon" egy nő vajúdásának és szülésének az élményét jeleníti meg. A nő fejében a szülés alatt lezajló vízió egy meggyes kertben játszódik. A kertben a mai szülés általános kellékei mellett olyan, a különböző mitológiákban egységesen megjelenő motívumok jelennek meg, mint a fa, az univerzum tengelye, a víz, a föld, és a különböző termések, mint a termékenység egyetemes jelképei. A film egyik meghatározó szimbóluma, a meggy. Gyakran mondogatták a nők, amikor teherbe estek, hogy "meggymagot nyeltem".

A film 2007-ben megkapta Faludi Ferenc Akadémia Filmfesztivál diákzsűri különdíját.

Cselekmény címkék

anya, születés
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012