sex hikaye

Az Árvai-Művek

dokumentumfilm 85 perc, video
portréfilm színes magyar

Stáb

rendező Katona Zsuzsa
  operatőr Farkas Dániel , Ifj. Baji Tibor
  vágó Sass Péter
     
  zene Vázsonyi János
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Báron György
  Durst György
  Gothár Péter
  Kamondi Zoltán
  Melis László
     
további szereplők további szereplők
  Gyártó Aster Film
     
     

Szinopszis

Árvai Joli 1986-ban, a szigorúan ellenőrzött Magyar Televízióban teremtette meg az új film legfontosabb műhelyét, a Fiatal Művészek Stúdióját. Nemcsak a hagyományos televíziós művészet - az igényes tévéjátékok, sorozatok fénykora volt ez -, hanem az újító, kísérleti mozgóképé is. Ennek az izgalmas, pezsgő szellemiségű műhelynek-szalonnak volt létrehozója, haláláig fáradhatatlan háziasszonya-úrnője majd tizenöt évig Árvai Jolán.
Egyszerre értett szót a hisztérikus, túlhajtott egójú, farmeros-trikós művészekkel, a tompa-unalmas pártvezetőkkel, és a sima szavú, törtető tévés playboyokkal. Kivételes időszak volt ez: sok filmkészítő számára jelentett nemcsak munkalehetőséget, megélhetést, hanem menedéket is az FMS. A legkülönfélébb műfajokban készültek itt a Művek, melyek létrehozását egyetlen cél, az értékteremtés vezérelte.

Cselekmény címkék

filmgyártás, televízió
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép

Kapcsolodó cikkek
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012