sex hikaye

Forró ősz a hidegháborúban - Magyarország 1956-ban

dokumentumfilm 56 perc, video
ismeretterjesztő film színes magyar

Stáb

rendező Kóthy Judit , Topits Judit
  forgatókönyvíró Rainer M. János
  vágó Rostás Péter
     
     
további stábtagok további stábtagok
  Gyártó 1956-os Intézet Közalapítvány
     
     

Szinopszis

"Ezerkilencszázötvenhat. Csak tizenegy éve, hogy véget ért az emberiség történetének legpusztítóbb háborúja. Már tizenegy éve, hogy az emberiség története legpusztítóbb fegyvereinek árnyékában él.
Mostanában mintha enyhülne a dermesztően hideg politikai klíma. Az egymásnak feszülő ellenfelek a szónoki emelvényeken és a tárgyalóasztaloknál békés egymás mellett élésről beszélnek. Ősszel azonban kizökkenni látszik a világ az új rendből. Súlyos válság üti fel fejét a megosztott Európa közepén és a Közel-Keleten."

Hiánypótló összefoglalás, amely az 1956-os magyar forradalom történetét világpolitikai összefüggésekben mutatja be: az 1956-os forró ősz előzménye a II. világháború után kialakult európai status quo kialakulásával indul és megvilágítja a hidegháborús korszak sajátosságait. A film a magyar forradalom története és bukása mellett szót áttekinti az események külföldi visszhangját, számbaveszi a megtorlás áldozatait és a menekülteket.Az ismeretterjesztő dokumentumfilm az ismert magyar mozgóképeken túl jelentős mértékben amerikai, francia, német, angol és orosz archívumokban újonnan felkutatott egykori archív filmeket használ.

Cselekmény címkék

1956, politika
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép

Kapcsolodó cikkek
videók
Nincs videó

díjak

2007 Magyar Filmszemle: Legjobb tudományos-ismeretterjesztő film

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012