sex hikaye

A világ nagy és a megváltás a sarkon ólálkodik

105 perc,
dráma színes bolgár-német-szlovák-magyar

Stáb

rendező Stephan Komandarev
  író Ilija Trojanow
  forgatókönyvíró Dusan Milic , Yurii Dachev , Stephan Komandarev
     
  producer Muhi András , Stefan Kitanov , Karl Baumgartner , Danijel Hocevar , Thanassis Karathanos
  operatőr Emil Hristow
     
  vágó Nina Altaparmakova
  zene Stephan Valdobrev
     

Szereplők

Yana Ana Papadopulu
  Alex Carlo Ljubek
  Maria Gryllus Dorka
  Dr. Schreiber Heinz Josef Braun
  Vasko Hristo Mutafchiev
     
további szereplők további szereplők

Szinopszis

A magyar Inforg Stúdió koprodukciós részvételével készült filmben egy bolgár család emigrálni kényszerül a kommunizmus elől. Fiuk, Alex Németországban nő fel, csekély gyerekkori emléke nagyapja backgammon tanácsaihoz, bölcsességeihez kötődik. Amikor a család évekkel később autóbalesetet szenved, s a szülők meghalnak, a nagyapa próbálja az amnéziába esett férfi emlékezőképességét visszahozni - a backgammonon és egy spirituális utazáson keresztül, mely egy tandemen Németországból Bulgáriáig vezet.
A világ nagy és a megváltás a sarkon ólálkodik európai kultúrák találkozásáról, s azon belül a hagyományokról, hagyományőrzésről-ápolásról szól. A film flashbackekben és álmokban idézi meg a múltat, a kommunizmust, az okot, amiért a család hazáját elhagyni kényszerül, s a régmúlt tradícióit, melyek a mai globalizált világban elveszni tűnnek, de legalábbis elhalványulnak.

Értékelés
 
0 szavazat

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012