sex hikaye

Nyár utca, nem megy tovább (Nyár utca, nem megy tovább)

feature 72 min, HD
adaptation , comedy , drama Color

Crew

director János Vecsernyés
  writer Zoltán Egressy
  producer Dénes Szekeres
     
  director of photography Márton Ragályi
  editor Csaba Tóth
     
     
more crew további stábtagok

Cast

Éva Kerekes
  Péter Haumann
  Kata Bartsch
  Vera Sipos
  Tamás Keresztes
     
  feature film Tivoli-Filmprodukció Kft.
     
  Release date Thursday, 05 May 2011
     

Synopsis

A film egy vasárnap délelőtt játszódik Budapesten, a 74-es trolin. Február van, a lombok viszont a rendhagyó időjárásnak köszönhetően már kizöldültek. Az eső folyamatosan zuhog. Valós időben, hetvenegynéhány perc alatt történik minden, időmúlás nincs a történetben. Igazi magyar abszurdról van szó, amennyiben egy trolieltérítés a történet lényege. A 74-esre felszálló pasas kötött pályás járművet próbál eltéríteni. Ráadásul a hétvégi kis forgalomban az éppen trolin tartózkodó összes utas jól ismeri őt. Úgy tűnik, napjaink Magyarországának logikusan alig magyarázható eseményeiről abszurd módon lehet a legpontosabban beszélni, ez jellemzi leginkább mindennapjainkat. Az abszurditás maga szimbóluma annak, amiben élünk.

A film műfaját nehéz meghatározni. Tragikomikus a hangvétel, de az abszurd helyzetek a film vége felé a könnyed megoldás felé mutatnak. Már úgy tűnik, a komikum-szál erősödik fel, de a történet mégsem happy enddel zárul. Ellenkezőleg, váratlanul tragikus fordulat történik.

Plot keywords

gergely péterfy
pictures
nyarutca
nyarutca_02
nyarutca_03
nyarutca_04
Videos
No video
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!