sex hikaye

Ulrich Gábor

 

rendező, operatőr, zene, vágó

Életrajz

Felsőfokú tanulmányait a Kecskeméti Főiskola Vizuális Nevelés Szakán, az Iparművészeti Egyetem tipográfusképzőjén, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetében végezte. 1992 óta szabadfoglakozású grafikus. Munkáinak középpontjában az emberi test organikus struktúrái állnak. 1994-2001-ig óraadó főiskolai tanár. Alkotásaiban a formanyelvi kísérletek képzőművészeti látásmóddal párosulnak. Szerzői filmjeit több mint húsz ország filmfesztiváljai -köztük az annecy, hiroshimai, rio de janeiro-i, kijevi, zágrábi, espinho-i, lipcsei- válogatták be versenyprogramjukba. Mielőtt című filmjét 2005-ben jelölték a szakma egyik legnagyobb elismerésének számító Cartoon d'Or díjra. Vezetőségi tagja a Magyar Filmművészek Szövetsége Animációs Szakosztályának.


Filmográfia

rendező
 
2010 A hentes zsebrádiója
Memoir
2003 Hommage
2002 Idegen test
operatőr
 
2002 Idegen test
zene
 
2002 Idegen test
vágó
 
2002 Idegen test

 

Referencia

  Mielőtt, 2005 - CINANIMA, the International Animated Film Festival of Espinho, Prize Class A/Szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle, a Magyar Televízió különdíja 2006
Ssshottt! - Szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle, az animációs kategória második díja 2008
Desdemona Break - Szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle, a diákzsűri díja 2008
Lebegés, avagy tíz bagatel - Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, a legjobb kísérleti film díja 2009
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

Műfajok

kísérleti film
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Kapcsolat

web www.ulrich.hu
e-mail gabor@ulrich.hu
tel. +36-20/263-1278

Linkek

Port.hu