sex hikaye

Csocsó

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2001. december 7. péntek, 10:39

rendezés  


egy oldalon
17-1  /  17


 
2002. január 10. csütörtök, 13:46 17. | filmhu
Sajnos a sose halunk meg-et nem láttam, a többit viszont igen.

Valóban úgy tűnik, mintha Koltainál baj lenne a szakmával, nem is mondom, hogy nincs baj vele, de olyan jó(ságos) alapanyaggal dolgozik, ami számomra feledhetővé teszi ezeket a zökkenőket. Amúgy ebben is egyre ügyesebb, a Csocsó sokkal kiforrottabb már, mint az Ámbár tanár úr pl.

Én személy szerint nagyon örülök neki, hogy van Koltai és csinál ilyen filmeket. Egyedi színfolt az egész magyar filmgyártásban, ráadásul annak egyik legrégibb és legértékesebb hagyományait folytatja.
 
2002. január 8. kedd, 21:50 16. | filmhu
Egész családias ez a fórum, mindhárom topikon ugyanazok viszik a prímet :-)

A Filmvilág cikket el fogom olvasni, kösz az ajánlást, a legutóbbi üzenethez viszont annyit, hogy azért le sem tagadható a közös szellemiség vagy micsoda.

Talán nem derült ki, de én hibáival együtt szeretem Koltai filmjeit. Mindet. Viszont a Sose halunk meg "sikeredettségének" a titkát inkább egy bizonyos technikai rendező néven futó úriemberben látom. Konkrétan volt a stáblistán valaki - szégyen, de nem tudom, ki -, aki ezt a funkciót töltötte be, szerintem ő meg az operatőr nagyban járultak hozzá, hogy a filmnyelvet jobban használja Koltai.

Már megint az a csúnya szakma. Na erre mit mond, kedves vladimir :-))))?

Üdv
LB
 
2002. január 8. kedd, 19:58 15. | filmhu
Fijjúk egyet ne felejtsetek a Sose halunk meg-et nem a Koltai rendezte hanem ott volt mellette a Jordán Tamás na meg a Lukáts Andor meg két profi cég a Hunnia meg a Magic Media. Azóta se csinált olyan jót, mert már azt hiszi egyedül is tuggya pedig nem is.
szasztok skacok
 
2002. január 8. kedd, 12:08 14. | filmhu
Hát, ha úgy egyszerre csak kivülhelyezkedünk az egészen, akkor nincs tét, valóban. Amúgy is, hogy egy kicsit durva hasonlattal éljünk, kit érdekel, hogy élt valaha egy Jézus nevü fickó, jól megszeretették velünk, aztán meg... igaz, ő keresztülvitt(?) valamit, nem úgy, mint Csocsó, állitólag.

Na, mindegy, a Filmvilágban nagyon jó kritikát irtak róla, meg a többi koltaifilmről is, mindenkinek ajánlom, talán a hiányolt tétre is fény derül belöle, igaz, szerintem a filmből is.
 
2002. január 5. szombat, 14:06 13. | filmhu
Aha. Hát ez fasza.

Üdv
LB
 
2002. január 4. péntek, 22:18 12. | filmhu
hú baszki, most meg vagyok tisztelve, hogy ennyire megfigyelsz;P

mit rendezett az a cassavetes?
(müveletelen bunkó vagyok, csak a fiét ismerem az ál/arc-ból)
 
2002. január 4. péntek, 21:45 11. | filmhu
Akkor most én is.

Lenti kijelentéssel maximálisan, miszerint a színészi alakításokkal semmi hiba. A sztori is működik, én nagyokat derültem rajta, bár helyenként döccenget. Való igaz, hogy igencsak emlékeztet a korábbi munkákra, de ezt Koltai sem tagadja az interjúkban, s ha ehhez ért, márpedig ért, ám legyen.

Nekem inkább dramaturgiai vagy rendezési hiányosságok tűntek föl, valahogy sokszor nem áll össze a puzzle. Érhető, de döcögős a plánozás és nem üt a zárás.

Mert ugye a Sose halunk meg is egy csomó epizódból építkezik, de ott érezhetőek az ívek, minden jelenetnek van eleje, közepe, vége, kirajzolják Gyuszi bácsi karakterét, aztán megfelelően előkészíti a katartikus zárást.

Jó, tudom, mi ez a műelemző maszlag, de nem ártana ezekre is odafigyelni. Mert ugye van egy film, amely bemutatja Gyuszi bácsit, megszeretteti velünk, majd megvonja tőlünk. Mosolyogva hal meg, volt értelme.

Itt meg látjuk Csocsót, statikus figura, magyar Svejk, örök bölcs, akinek "először a Tata, aztán a haza", majd lemegy egy májuselseje, és elröpül. Nem nehéz megfejteni, de ez még nem volna baj: mindenki fölött áll. A baj az, hogy ezt eddig is tudtuk. Csocsó nem dicsőül meg, nem visz keresztül semmit.

Szóval nekem ez egy epizódfilm, aminek nincs tétje. De még így is messze a magyar közönségfilmek átlaga fölött van, és ez jó jel.

Üdv
Lóth Balázs
 
2002. január 3. csütörtök, 20:58 10. | filmhu
te bakacsin, te bakacsinm régót figyellek, szerintem te nem is csak az vagy, hanem még más is, tippem is volna, de nem ez a lényeg, hanem hogy az egyformasággal mi a helyzet. Én nem nyalom a Koltait, sok szart csinált már, meg kevésbé szart, filmesként igazándit talán még soha, mégis próbálkozik, beég az Ámbárral, szar a Hyppodron, félciki a Miniszter, felejthető a Szamba, szeretnénk sosehalunkmegetr -- ezt még nem láttam, nem kptam jegyet --, de az egyformaság nem kritika, mondjuk, a Cassavettes nevű csákó is kibaszottul egyforma, aztán meg mégiscsak milyen kurva jó, na szevasz.
 
2002. január 3. csütörtök, 17:30 9. | filmhu
ezzel csupáncsak az a baj, hogy a koltai filmjei kibaszottul egyformák, függetlenül attól hogy milyen környezetben játszódnak.
 
2001. december 20. csütörtök, 17:13 8. | filmhu
A legjobban Zenthe Ferenc (alias : TAKI BÁCSI) alakítása volt a legnagyobb.
 
2001. december 19. szerda, 19:02 7. | filmhu
Formabontásként néhány gondolat a filmről... Ha már itt ez a topic, igyekszem tőlem telhetően megvédeni a Csocsót, nem mintha erre rászorulna, de általában nem szoktam beérni két szavas véleménnyel, a magam számára sem, főleg ha ez nyilvánosság elé is kerül.

Úgy ültem be a filmre, mint ahogy mindig próbálok beülni filmekre - előítélet és prekoncepció néllkül, hogy na lássuk, mi fog történni itt, készen vagyok, hogy nekem meséljetek, nem fogom húzni a szám már az elején, stb.

A csocsót jó filmnek tartom, a maga műfajában kifejezetten szórakoztató, igényes, kiváló színészi alakításokkal, jól megírt történettel. Amit én Koltai filmjeiben szeretek, még a kevésbé sikerültekben is (Ámbár tanár úr), az, hogy humánus. És ahhoz nagyon ért, hogyan kell elmesélni. És ez nekem nem csak elég, hanem megható is, érték.

Ennyi most.
 
2001. december 7. péntek, 18:26 6. | filmhu
 
2001. december 7. péntek, 14:15 5. | filmhu
Nono. Irjatok többet mert még törlik a topikot :-)
 
2001. december 7. péntek, 12:53 4. | filmhu
nem nagyon
 
2001. december 7. péntek, 12:48 3. | filmhu
nektek se?
 
2001. december 7. péntek, 12:00 2. | filmhu
 
2001. december 7. péntek, 10:39 1. | filmhu

nka emblema 2012