sex hikaye

10 éves a filmhu!

Elindul a Hungarian Movie Database

2010. január 22. - filmhu
10 éves a filmhu!

A filmhu kívül-belül megújulva ünnepli 10. születésnapját a 41. Magyar Filmszemlén. A változás jegyében aloldalainkat (www.magyar.film.hu, www.filmszakma.hu, www.filmtortenet.hu, www.filminhungary.com) egy közös portállá olvasztjuk össze, mindezt megtámogatva a legteljesebb, legkorszerűbb és legegyszerűbben elérhető on-line magyar filmes adatbázissal, a HMDb-vel (Hungarian Movie Database).

 

A felhasználóbarát moziportál

Nem tévesztjük szem elől az eredeti célkitűzést, hogy a lehető legátfogóbb filmszakmai magazint működtessük a hazai piacon, ahol jól megfér egymás mellett információ, szórakozás és szakmaiság, ám mindezt az eddiginél áttekinthetőbb, könnyebben kezelhető formában szeretnénk olvasóink rendelkezésére bocsátani, és kitüntetett figyelmet fordítunk arra, hogy a filmhu tartalmait megosszuk a népszerű közösségi platformokon és alkalmazások segítségével: rss csatornákat működtetünk, ott vagyunk a facebookon és twitterelünk.

HMDb.hu - a magyar film internetes adatbázisa

A portál információs bázisát biztosítja az online magyar filmes adatbázis (Hungarian Movie Database), amelyet a Port.hu stratégiai együttműködésével építettünk meg. Egyszerű és részletes keresőjével kutathatunk az adatbázis alapjait képező filmnévjegyek és alkotói névjegyek, céges adatlapok, valamint a hozzájuk rendelt sok-sok kapcsolódó információ (stáblista, filmlista, díjak, kapcsolódó cikkek, linkek, videók, képgalériák, technikai és bevételi adatok, kontaktok stb.) között. Az adatbázist a legkiterjedtebb hazai on-line forgatási helyszín-adatbázis teszi teljessé.

www.filminhungary.com
Az aloldal Magyarországot a külföldi filmszakma számára, mint ideális forgatási helyszínt mutatja be. Az angol nyelvű filmszakmai adatbázis és szolgáltatásrendszer a magyar filmipar  (alkotók, producerek, gyártók, forgalmazó cégek, finanszírozó intézmények) átfogó és részletes bemutatásán túl tájékoztat a filmtörvény nyújtotta lehetőségek tapasztalatairól, és átfogó képet ad a magyarországi forgatási lehetőségekről.
A folyamatosan bővülő helyszínadatbázisban több szempont alapján máris kereshető közel 300 filmhelyszín. A helyszínekhez képgalériák és, egyes kiemelt helyszínek esetében, panorámaképek kapcsolódnak.
Tervezzük a hazai filmes cégadatbázis további frissítését is. Ez a többszempontú keresési és szűrési lehetőségekkel ellátott szolgáltatás külföldi produkciók illetve koprodukciók részére nyújt nélkülözhetetlen segítséget, hogy partnerekre találjanak magyarországi forgatások tervezésében, kivitelezésében.
Hungarian Film Sales: A portál egyik legértékesebb új felülete lesz a magyar filmek online piactere. Ez a szekció gyakorlatilag egy online sales katalógus, melyen keresztül a legfrissebb magyar filmek külföldi eladását segítjük.
A Shot in Hungary alrovat az 1995-2009 közötti nemzetközi bérmunkák és koprodukciók folyamatosan frissített adatbázisa.

magyar.film.hu/szakma

Hamarosan elindul a filmszakmai adatbázis: megtalálod itt a legátfogóbb magyar filmes szaknévsort és helyszín-katalógust az interneten, s emellett folyamatos híradásokat kaphatsz a hazai filmipar legfontosabb történéseiről, valamint tájékozódhatsz a hazai forgatási lehetőségekről, filmtörvényről, filmalapítványokról is.

magyar.film.hu/filmtortenet

Hamarosan elindul a magyar film történetét feldolgozó adatbázis, ismereteivel, elemzéseivel, korszaktanulmányaival és letöltéseivel elsőrangú kiegészítője a közép- és felsőoktatásban tanterv részévé lett mozgókép-elmélet tantárgynak - diáknak, tanárnak, egyszerű érdeklődőnek egyaránt hasznos. Jelenleg a site-on elérhető közel ezer magyar játékfilm leírása, stáblistája, mozgó- és állóképes illusztrációja; 130 kiemelt játékfilmről kritika; korszaktanulmányok és rendezői portrék.

Hogyan használd?- Bevezetés az új filmhuba

A magyar.film.hu a magyar filmért van, létezik, él, hal, ír, olvas, néz. A megújult oldalon sincs ez másképp, csak más formában jelenik meg a tartalom: ehhez adunk most útbaigazítást.

Hír rovatunkban továbbra is a legfrissebb történéseket követjük majd, a gyors információáramlás érdekében kövess minket twitteren és csatlakozz a facebook rajongói oldalunkhoz, és iratkozz fel az RSS-ünkre. Naponta frissülő blogajánlónkban a hazai filmes blogokat és a külföldi filmes szaksajtót is szemlézzük majd.

Premier rovatunkban a heti mozibemutatókat találod, itt keresd a heti mozifilmajánlót, a heti mozi- és DVD- kritikát, és a heti tévéajánlót is. A magazin olvasztotta magába a korábbi kultmozi, werk, szakma, szkript, és a fieszta rovat cikkeit. Ez a legtartalmasabb rovatunk, itt olvashatsz interjúkat, helyszíni beszámolókat, forgatási riportokat és elemzéseket is. A címkék és dossziék segíteni fognak abban, hogy megtaláld a témához kapcsolódó összes, téged érdeklő cikket, a szerkesztői ajánlatban pedig a szerintünk érdekes, fontos, kiemelkedő cikkeket ajánljuk a figyelmedbe.

Korábban a nevezz rovatunkban találhattad a fesztiválnevezéseket, pályázati lehetőségeket, most külön pályázat modulban láthatod a legfrissebb és a határidős kiírásokat, itt is címkék és összetett kereső segítik az aktuális pályázatok közötti eligazodást. Régen a fieszta rovatunk ajánlócikkei alapján lehetett tájékozódni a filmes eseményekről: most ezeket külön naptár modulba gyűjtöttük, ahol napok, helyszínek és kategóriák segítségével is kereshetsz az aktuális események között. A naptár eseményeit elmentheted saját google calendárodba, vagy icalendárodba, így a frissülésekről is folyamatosan értesülhetsz.

A multimédia rovatunkban nemcsak a korábbi filmhutévés riportok, interjúk, előzetesek és teljes filmek tárházát találod, hanem ide kerültek a galériák is, sőt, hamarosan podcastunk is lesz! A toplista nem változott: heti eredmények az odeon boxoffice alapján, amit ezentúl is hosszan kielemzünk majd.

Fórumunk is tovább üzemel, bármire tudsz keresni, a tájékozódást címkék is segítik majd: ha egy cikk mellett pl. a Kontroll címkét látod, rákattintva a filmhez kapcsolódó további írásokhoz juthatsz el.

Az egész portált a magyar film legteljesebb adatbázisa foglalja keretbe: a HMDb.hu biztosítja az információs bázist. Egyszerű és részletes keresőjével kutathatsz az adatbázis alapjait képező filmnévjegyek és alkotói névjegyek, céges adatlapok, valamint a hozzájuk rendelt sok-sok kapcsolódó információ (stáblista, filmlista, díjak, kapcsolódó cikkek, linkek, videók, képgalériák, technikai és bevételi adatok, kontaktok stb.) között. Az adatbázist a legkiterjedtebb hazai on-line forgatási helyszín-adatbázis teszi hamarosan teljessé. Ha benne akarsz lenni, írj az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

A filmhu címlapjára is kivezetett készülő filmek modul pedig a hmdb-ben felvett, előkészítés, forgatás vagy utómunka alatti produkciókat ajánlja majd, így folyamatos és átfogó képet nyújtunk a hazánkban zajló filmes életről. A filmszakmai abc a filmes szakzsargonban segít eligazodni.

Az egész filmhut és hmdb-t hamarosan megnyitjuk a nagyközönség előtt is és közös, filmes webkettes alapokra helyezett játéktérré változtatjuk, ahol az olvasók aktív felhasználóként alakítják az adatbázist, gyártják a tartalmat, töltik és javítják az adatlapokat, ajánlatokat tesznek egymásnak és csoportokat alakítanak, létrehozzák és üzemeltetik azt a filmes kolóniát, a filmkolóniát, amely a film iránt érdeklődő internethasználók elsődleges platformja kíván lenni: a ti helyetek a hálón.

Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.





nka emblema 2012