sex hikaye

Chico

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2002. február 23. szombat, 12:23

rendezés  


egy oldalon
2-1  /  2


 
2002. február 23. szombat, 14:56 2. | filmhu
Szerintem is nagyon jó a film. A választott hőssel már vannak gondok. A fickó állítólag korántsem ilyen pozitív alak, sőt, de ezek az elemek kimaradtak a Chico-ból. A gond a "valós személy megrendezett élettörténete" koncepció valóságátrajzoló erejében van. Talán, ha nem ő játsza saját magát... Dokumentum és művészi igazság összekever(ed)ése veszélyes meccs.
A film művészi igazsága ettől még érvényes marad, szerintem megérdemelten nyert a Szemlén. Minden elismerésem a rendezőnőnek!
A dokumentális igazságot pedig majd csak megírja szintén valaki, hogy színről színre is, ne csak tükör által, homályosan lássuk Eduardo Rózsa Florest.
Addig is beszéljünk a film igazságáról!
 
2002. február 23. szombat, 12:23 1. | filmhu
Chico, Csodaszarvas, Szerelem utolsó vérig, Kísértések... Tele a mozi magyar filmekkel, miért is nem beszélünk róluk? Hülye kérdés, lehet tudni: a kutya se látta. Kár, kár, kár. Például a Chicot. Mert ez egy egészen rendkívüli kísérlet. Műfajküzi, műfajtalan. Érdekes, és nem csak nekünk. Fekete olyan témát, hőst, sorsot talált, hogy azt a Szabó István is megirigyelhetné. Aki látta, tudja, aki nem, az meg nézze meg és döntse el maga. A Chico, ellentétben a ma készülő filmek többségével, akar valamit a nézőtől. Nem foglal állást, mégis van üzenete. Politikailag értelmezhetetlen, művészi szempontból példamutató. Szerintetek?

nka emblema 2012