sex hikaye

Építész vs filmművész

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2002. április 26. péntek, 19:12

rendezés  


egy oldalon
3-1  /  3


 
2002. április 30. kedd, 22:38 3. | filmhu
Tisztelt barátaim! Véleményem szerint építész tervezhet ugyanúgy ahogy a filmes irhat stb., de az épület az sokmillióba kerülhet. Nincs sokmillió nincs épület, nincs sokmillió nincs film. Azért kell mindkét esetben szakembereknek, pályázat útján eldönteni ki tervezzen és ki legyen a gyártó, a kivitelező. Az épitésznek ott vannak a magánmegrendelők szubjektiv megitéléssel, egyedi döntéshozatalal, sokmillióval. A filmesnek ma Mo.-on marad az állam, kevésmillióval sok kultúrpolitikával.
Ez szerintem azért van így mert amíg az épitészet kedvező gazdasági megitélés alá esik (ingatlanbefektetési adókedvezmények) és liberalizált (kivéve Nemzeti stb.) addig a filmipar a magyar gazdaság szénbányászatként kezelt szégyene. (kivéve BB. vagy A Legnagyobb és a Koronája. Én nem értek egyett azzal, hogy bárki százmiliót kapjon akár első akár az utolsó filmjére. Ne ez határozza meg, hogy van pénz vagy nincs. Most arra vagyunk büszkék, hogy ha más nem legalább az elsőfilmesek. Szegregáció ez is. Egyenlő feltételeket kell teremteni mindenki számára attól függetlenül hova tartozik, hány éves stb. Szerintem sajnos Simó Sándornak sikerült átörökítenie a fiatalokba azt a szemléletet miszerint ami jár az jár. Én mégis azt hiszem világszinten versenyképes magyar filmipart csak úgy lehet létesíteni ha az elfogadott szakmai normák és forgalmazói igények szerint készülnek a művek. Ennek az eléréséhez van szükség arra a komplikált szabályozásra amit filmtörvénynek szoktunk nevezni és amely a megfelelő befektetési adókedvezményekkel egyenlő feltételeket teremtene nemtől életkortól és politikai hovatartozástól függetlenül a filmkészitéshez.
 
2002. április 30. kedd, 16:21 2. | filmhu
Mire gondolsz?
Az építész, ha jól vagyok infromálva, százalékért dolgozik, közel fix arányok.
Mihez kezdene egz kezdő és tehetséges építész 100 millával?
Mondjuk, abból már pöpec kis házat lehet álmodni.
Azért is érdekes, hogy ezt most itt kérdezed, mert valahogy ez a két szakma mondott határozott nemet a pökhendi diktátumokra.
És lett Nemzeti és lett Hídember.
 
2002. április 26. péntek, 19:12 1. | filmhu
Le szeretném szögezni hogy udvarias eszmecsere céljából indítottam el a témát. Ha összehasonlítom az építész és a filmes szakmát felvetődik a kérdés, miért nem kap minden tehetséges frissen végzett diplomás építész lehetőséget (50-100 millió forint támogatást)hogy bizonyítson?

nka emblema 2012