sex hikaye

A szemleelőzsűri vén fái jól beb***tak a fiatal filmnek

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2002. január 7. hétfő, 15:46

rendezés  


egy oldalon
53-34  /  53


 
2002. február 1. péntek, 15:30 53. | filmhu
kedves bubi másnapos...,
nem vagyok biztos a kilétedben, de lehet, hogy mi együtt voltunk azon a horvátországi egypercesen anno 1997 ?
én nem csinálok filmet, nem vagyok az az alkat. de szívesen nézek minden fogyasztható alkotást.
szvsz nem elég super 8-ra forgatni 10 pecet egy félhalott exhiresség statisztálásával. a filmkészítés ennél talán több...
maradok tisztelettel

üdv
 
2002. január 31. csütörtök, 01:18 52. | filmhu
igaza van kemtamnak.tele van a tököm a sok diákfilmszemlére való bénázással!!!professzionális magyar filmgyártást akarok!!!
 
2002. január 27. vasárnap, 21:50 51. | filmhu
hello kemtam
igazamigaz miért is nem csinász filmet te, te kis kozma, he. és beadhatnád mondjuk a hrvatska egypercesre mint én ugye tudod ki vagyok én csokoltatlak
 
2002. január 20. vasárnap, 03:21 50. | filmhu
Kedves Flimi!

Hidd el én a lényegre figyeltem, ezért is mondtam, hogy egyetértek veled.
Nem okoz túl nagy fájdalmat ezen a portálon, ha nyelvhelyességi hibát követnek el, jobban zavar, ha mindezt a Tv-ben, Rádióban hallom.
A BBC-nek van egy 1927-ben elfogadott
Etikai Kódexe , amit átvett a Magyar Televízió, és a Magyar Rádió is. A Kódex többek között tartalmazza a helyes anyanyelv használatának fontosságát.
Nem lenne rossz ha a kereskedelmi Tv-k, Rádiók átvennék, s maguk számára kötelezövé tennék ezt a szabályzatot.
Egyébként azt se mondd, hogy "médiumok", mert mint mondtam volt a média(inkább ezt mondd) a többes száma a médiumnak, -remélem érthet?.
Kérésem tényleg joszándéku volt és most is az, tanító jelleg nélkül!


Szilveszter
 
2002. január 19. szombat, 23:38 49. | filmhu
Elnézést kérek az alábbi helyesírást nélkülözö hozzászólásomért,s tiszteletteljesen kérem a "vájtszemü"olvasókat,hogy a lényegre figyeljenek,ha kérhatem.Flimi
 
2002. január 19. szombat, 23:26 48. | filmhu
Kedves S.K.Szilveszter!
Nagyon jól tudod,mire és kikre értem ez esetben a média kifejezést.A "nagytömegek",azaz a többi ember,akik esetleg figylik azt,hogy mi történik a magyar filmel,ezeken a "médiákon"(rádió,TV,újságok)keresztül értesülnek arról,ami jelen esetben például történik a kiszórt filmekkel.
A közmegitétélést persze ezek a(mostmár helyes kifejezést használva)médiumok alakítják,de nagyjából azért ezeknek sem árt igazat leközölni,például ezzel a botránnyal kapcsolatban.Tehát,amit Kis Józsi a Juventuson hall a Filmszemléröl, a szerint veszi meg,vagy nem veszi meg az éppen öt érdeklö filre a jegyet,s állapítja meg(vagy nem),hogy milyen jók is az új magyar filmek,vagy milyen gusztustalanul ocsmányak,ez már szibjektív dolog.

(Bocsika a betük miatt,de utálom kikövetkesztetni a kérdöjeleket...)
 
2002. január 19. szombat, 10:35 47. | filmhu
mielőtt krokodilkönnyeket hullattok a kirostázott kisfilmek miatt, érdemes lenne algondolkodnotok rajta, hogy kell-e mindeáron filmet csinálni?!
biztos hogy alkalmas (kiforrot) alkotások ezek arra, hogy egy minőségibb szemlén megjelenjenek?!

van épp elég "ámátőr" szemle, adjátok be oda!
ha meg alacsony a finanszírozottság, akkor kaparjatok össze többet!

senkinek sem jó, ha a néző kifordul a nagyteremből, bármennyire is büszke a kisfilmjére az alkotó...

üdv
 
2002. január 19. szombat, 02:52 46. | filmhu
Hi!

Flimi! teljesen egyetértek veled, de kérlek téged és rajtad keresztül mindenkit, föleg akinek oda kell erre figyelnie, hogy ne mondd azt, hogy médiák. A "média" ugyanis már magában többes szám, a médium pedig az egyes száma!
Az egy dolog, hogy itt nem lehet a hosszu, u-t, ö-t, ü-t használni, de ne tegyünk rá még egy lapáttal!
 
2002. január 19. szombat, 01:37 45. | filmhu
Emberek!

Az alattam szólónak van igaza.Csak hozzátenni tudom azt,hogy a Szemle elött a médiák,úgyis a botrányról fognak cikkezni(vagy már cikkeznek is,nemtom)és richtig nem a bekerült filmekröl és
nem a nagyközönségnek csinálnak reklámot;s ha ez így lesz;és tényleg így lesz,akkor a dolgok tisztázása és ezek a mocskos rohadékok(elözsüri)felelösségre vonása végedt,valamelyik bátornak nevezhetö ujságíró,készithetne egy riportot ezekkel a m.rohadékokkal,s megkérdezhetné,hogy nem kivánják-e(esetleg)visszavonni,azt az u.n. "lefikázó" megjegyzést,ami nekem,de gondolom másnak is k***ára szúrja az oldalamat.
Persze a problémán felül kell emelkedni mihamarabb,de azért e felelösségrevonás nélkül,szerintem,az egész Szemle eddigi jelentése és jelentösége elveszik,s ha ez nem következik be,akkor majd csinálhat magának a szakma egy "totáldemokratikus" filmszemlét,de egyenlöre ez van,ezt kell fogyasztani.
 
2002. január 18. péntek, 09:07 44. | filmhu
Ez a mostani döntés prototipikus, filmészek, pozíciólovagok, beforgatott értetlenek, jószándékű erőtletenek, jobb napokat látott, véleményhangos múltfigurák csesznek el mindig mindent. Mi lenne, ha egyszer valaki belátná: hülyeséget csinált, tévedett. Mi lenne, ha valaki egyszer bocsánatot kérne a hibájáért? Mi lenne, ha egyszer valaki levonná a személyi konzekvenciát? Mi? Ez az egész, ahogy itt porolhatjátok a mundért, gáz. Sanyarú a helyzet ebben a politikai klímában, evidencia. Azt, hogy a bizottságok, szövetségek hogyan működnek, ti tudjátok. Az, hogy ennek ki issaza meg a levét, egyértelmű. Mindenki saras, aki ennek az idióta döntésnek a részese, mert nem ért semmit abból, hogy minek maradt még kis értelme a film jazai világában. Jobbulást kívánok odafent, rafikális válaszokat odalent.
 
2002. január 18. péntek, 02:22 43. | filmhu
Egyetértek.
 
2002. január 17. csütörtök, 20:41 42. | filmhu
Tisztelt kisfilmes Alkotók, Stúdióvezetők, Producerek!

Az előzsűri döntésével kapcsolatos felháborodásotokra reflektálnék:
Hiába az ügyetek iránt érzett szinpátia, az öncélú botránykeltéssel csak elveszthetitek a közvélemény rokonszenvét. Megjegyzem: ezzel az erővel, ezzel a befektetett energiával a Szemle információs vetítéseinek is szerezhetnétek nagyobb nyilvánosságot. Nem tiltakozni kell, hanem kikerülni és felülemelkedni. Az pedig, hogy anyagi, vagy alapanyagi alapon valamely filmet eleve bemutatatásra érdemesnek, vagy érdektelennek nyilvánítotok, az egyszerűen nevetséges. Pénzt költeni mindenki tud. Nincs összefüggésben az értékteremtéssel. Azzal a törekvéssel pedig, hogy a műhelyek maguk jelölnék ki az előzsűri tagjait, csak saját váraitokat védenétek, osztoznátok nyilvánosságon, sikeren, támogatáson, miközben mindenki mást,eleve kizárnátok. A kísérleti és kisjátékfilmes kategória szétválasztásának igénye ugyanakkor teljesen logikus, szükségszerű.
 
2002. január 16. szerda, 16:37 41. | filmhu
Nem tudom megoldható-e, de bizonyára megoldható lenne, ha akarnák, hogy nem rögzitik előre, hogy hány filmet vetitenek le, hanem mindenkor a beérkezett müvek alapján döntenék el.

Rendben, legyenek szigorúak, mert legyen szinvonal, és aki bejut a szemlére az tudhassa, hogy jót csinált.

Viszont talán az is hasznos lenne, ha a zsüri minden filmnél legalább az alkotók felé megindokolná, hogy miért nem jutott be a szemlére az adott mü, elkerülve igy a felesleges találgatásokat. Nekem úgy tünik, nem lenne ez olyan nagy munka, hogy a megnézett film után ir az illető zsüritag 2-3 mondatot, vagy esetleg többet. Vagy nincs igazam?
 
2002. január 16. szerda, 11:06 40. | filmhu
SKSz-rel általában egyetértek, de ezúttal nem :-))) Bár nem vagyok a rágódás, meg az önmarcang híve, de igenis foglalkozni kell a problémával, mert:

1. Jövőre megeshet, hogy minden rossz szándék nélkül "úgy alakul", hogy kimarad a kisfilm, vagy csak öt lesz.

2. A 25 filmes limit is édeskevés, ha ez a Magyar Filmszemle, elég az OFF-ra vagy az országos MAFSZ szemlére pillantani, ott van százhúsz film, oké, annak a kétharmada gáz, de azért több jó film van, mint 25. Meg ez nem az Oscar-díj, ugye...

3. Aztán meg nagyon nehéz a válogatás is, kiváncsi volnék, ti milyen módszert javasoltok. Jó lenne egy nézhető mezőny, amely ugyanakkor nem konzerválna semmilyen struktúrát, beengedné az új arcokat is.

Szóval szerintem nem vágjuk még el e topik torkát...

Üdv
LB
 
2002. január 15. kedd, 23:21 39. | filmhu
Hi!

Én nem minösítek, a zsürik már megtették saját magukkal.Sajnos ezen már kár rágódni, hacsak meg nem gondolják maguktól, vagy "másoktól" magukat. Belénk döfték a tört, de mi azért is filmeket fogunk csinálni, lehet hogy ezentúl még nehezebben, de több arcréteggel és még "pofátlanabbul".
 
2002. január 15. kedd, 19:21 38. | filmhu
Helló!

A napokban jelenik meg egy kerekasztal-csevely a kisfilmes stúdiók véleményéről a témában (asszem itt, a filmhu-n biztosan olvasható lesz). Én itt ott rontottam a levegőt a Cell Műhely nevében, a lent boncolgatott kérdésekről sok mindent meg lehet majd tudni. Előzetesben csak annyit, hogy szemmel láthatólag nem rosszindulatú döntés áldozatai lettek a filmek - így a Cell munkái sem -, egyszerűen csak egy speciális ízlésű zsűri válogatott. Más kérdés, hogy ez a MAGYAR filmszemle, mint azt már leírtam, nekünk pedig - és minden kisfilmes stúdiónak - létfeltétel, hogy megjelenjünk rajta. Szóval nagyon nem jó ez így, csak éppen nincs felelőse a döntésnek. Azt viszont cinikus magatartásnak érzem, hogy a zsűri nem azt mondja, ez van, NEKEM ez tetszett, az meg nem, hanem rögtön lefikázzák a kiesett filmeket, hogy mennyire színvonaltalanok voltak.

Mellesleg mi már tavaly is szívtunk, egyre rutinosabbak vagyunk. Csak az fáj, hogy máshol, más fesztiválokon meg szeretik a filmjeinket, miért pont itt nem...

Üdv
LB
 
2002. január 15. kedd, 15:32 37. | filmhu
Ennyit láss örökre!!!
 
2002. január 15. kedd, 15:31 36. | filmhu
Egy kalap szar.......hehe
 
2002. január 15. kedd, 09:11 35. | filmhu
Hölgyeim és Uraim!

Ami itt Önökkel, kizsűrizett filmesekkel történik, nemcsak hogy felháborító, hanem egyszerűen megalázó. A Tisztelt Szemletanács nevesincs, szakmailag kétes és hiteltelen embereket bíz meg azzal, hogy a valóban fejlődésnek indult, és bíztató eredményeket felmutató hazai kisfilmgyártásról Hamis ítéletet mondjon. Ez a tény azt jelenti tehát, hogy a Szemletanácsban ülő pöfefeszkedő döntnökök lenézik Önöket, Kedves Fiatal Filmalkotók, lenézik progresszív törekvéseiket, és lenézik a magyar filmet, amiből egyesek azért busásan megélnek.
Kedves Barátaim! Önök még fiatalok. Szervezzenek a már halálra ítélt Filmszemle mellett egy külön vetítéssorozatot, ahol nem a filmesztétika dögszagú hiénái, hanem maga a közönség dönthet. Ne elégedjenek meg az információs vetítés adta sovány lehetőséggel. NE HAGYJÁK MAGUKAT MEGALÁZNI!

Tisztelettel kívánok jó munkát és kitartást kedves mindnyájuknak!
Szentirmay Ákos Botond mérnök-közgazdász
 
2002. január 15. kedd, 01:45 34. | filmhu
Köszi, vettem és végigböngésztem őket./méltóan nevemhez/
53-34  /  53

nka emblema 2012