sex hikaye

Eksön az Urániában

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2002. április 1. hétfő, 22:50

rendezés  


egy oldalon
19-1  /  19


 
2002. május 16. csütörtök, 09:25 19. | filmhu
jól nyomod, öreg.
 
2002. május 16. csütörtök, 01:32 18. | filmhu
hát én erről az akcióról nem is tudtam, hogy-hogy nem, a választások előtt nem volt benne a mill. országjáróban, milyen cudarul járt Orbán Viktor, tévém meg nincs, nem keverem a pihenést a melóval, de ezek a gyerekek igazi fasza gyerekek voltak, és sajnos igazuk is volt. A Miklauzic Bencét van szerencsém személyesen is ismerni, és messze jobb arc, mint Orbán Viktor. És bár a Bence megcsinálta a filmjét, mindenkinek jobb lenne, ha nem egy szar film készülne, hanem húsz, és húsz nagyon jó. Az éhes csapósoknak is jobb lenne.
 
2002. május 9. csütörtök, 09:37 17. | filmhu
Biztos túl csúnyán fejeztem ki magam, és nem méltóztatik senki leereszkedni a szintemre...
Vagy más érdekli a népet.
Vagy senkit nem érdekel semmi.
Tény a tény, a srácok jóidőben jó gombot nyomtak meg.
Az meg hamarosan kiderül, hogy mi lesz itt a magyar film háza táján.
Tudtok valamit, valakit?

hej!
 
2002. május 8. szerda, 14:31 16. | filmhu
Hát Nekem is sikerült két Enter t nyomnom,mint ahogyan ez láthaó is!Generális!Mi van?Szerinted mi az oka annak, hogy a balgaságra huzamosabb ideje nem érkezik válasz? Lehet, hogy a Fórumban senkinek nincs kedve Veled vitatkozni?
 
2002. április 21. vasárnap, 10:54 15. | filmhu
Úgy kibasztad a fejemben a biztosítékot, hogy két hülye entert is nyomtam... Én épp azt utálom a legjobban ebben a szutyokban, hogy egy évtized szabad, persze manipulált közgondolkodását követően, amikor már kurva árnyaltan és megfontoltan tudunk vélekedni, véleményezni, elvitázgatni, annyira bele vagyunk bonyolódva magunkba, hogy nem látjuk a fától az erdőt, a hamut is mamunak mondjuk és így tovább.
Amit a Madzagosok-katonák az Urániában csináltak az virtigli faszaság, kiszorított, kényszerpályán mozgó, szakmailag bizonyított fiatal magyar filmesek érvényes, időszerű, provokativan korrekt reakciója volt, pontosan kigondolt, ízléses, jó helyen, jó időben elkövetett akció az ellen a pökhendi bunkóság ellen, amiről a fanyúl beszél lejjebb.
Ennek semmi köze az alkotói munkához való viszonyhoz, még csak nem is a produkciónak szól, hanem annak, ami itt van.
Volt?
Lesz?

überallesz!
 
2002. április 20. szombat, 15:32 14. | filmhu
Abszolút egyet kell értenem fanyúllal.
Nincs is több hozzáfűznivalóm.
 
2002. április 20. szombat, 00:10 13. | filmhu
Kedves P. S.
Szívesen egyetértenék veled, és megérteném az aggódásod, de ehhez egy tökéletesen más helyen és időben kellene élnünk. Egy olyan helyen, ahol a dolgok nagyobbrészt a maguk rendje és módja szerint, az erkölcsi, társadalmi és jogi normáknak megfelelően működnek, mint mondjuk Skandináviában, Angliában stb. Ezeken a helyeken nincs is szükség efféle akciókra, egyszerűen nincs rá ok.
Magyarországon itt és most azonban nem tudok neked igazat adni, lévén a mi helyzetünk merőben különbözik a fent említett országokétól. Látni kell ugyanis, hogy mi volt ennek az akciónak az előzménye és kontextusa. Ez a röplapozás egyértelműen nem az épület ellen szólt, hanem a jelenlegi kultúrpolitika mechanizmusa (ill. annak egy tipikus terméke) ellen, és annak érdekében, hogy egy látványos akció kapcsán a jelenlegi gyakorlat őrült morbiditására felfigyeljen a közvélemény.

Kedves P. S., remélem, te sem tartod helyesnek, hogy a nemzeti kultúra támogatása terén egy erősen középkori feudális hangulatú gyakorlat alakult ki, ahol szimpátia és párthűségi alapon politikusok egyszemélyi döntésekkel juttatnak százmilliós (milliárdos) nagyságrendű közpénzeket egyes nekik szimpatikus, az ő pártjukat támogató „alkotóknak” (ez a diktatórikus rendszerek sajátja). Mindez nem csupán etikátlan és erkölcstelen, de ráadásul törvénytelen is (a Hídemberre, ill. a Bánk bánra költett közpénzek pl. nem is szerepelnek a költségvetésben!). Jól működő demokratikus államokban az ilyen célú közpénzek sorsát demokratikusan választott szakmai kuratóriumok döntik el, nem pedig önjelölt háztáji mecénások.
Ez a jelenlegi állapot egyébként nem szükségszerű, a szakmai már rég kidolgozta a helyzetet tisztává és törvényessé tevő filmtörvény tervezetét, ami azonban nem tetszik a hatalomnak, mert így nem lenne lehetősége az önkényes „kézi vezérlésre”, a jutalmazásra, büntetésre (ez a mulasztás egyébként nem csupán a jelenlegi, de az összes megelőző kormány bűne is). Mindezek miatt a teljes hazai filmes szakma (játékfilm, doku, animáció minden!) tíz éve számszerűen ugyanakkora hihetetlenül alacsony összegből kénytelen gazdálkodni (420 millió forint), ami megalázó alamizsna a kormány által a haveroknak zsebbe pakolt összegekhez képest. Aki itt tehát pályázatokon kívüli maszekban csúsztatott, ill. külön úton „kinyalt” közpénzeket fogad el, az súlyos erkölcsi vétséget is magára vesz!
Úgy gondolom, ezek után megérted, hogy miért a Bánk bán bemutatóját választották a Madzagosok, ahol a helyzet kialakulásában tevékenyen részt vevő politikusok is jelen voltak. A Bánk bánt készítő közismerten pártközeli, belső ember, Káel Csaba, mindenféle pályázatot megkerülve 670 millió forint közpénzt kapott egy laza csuklójú politikai döntés alapján, és ha mindez nem elég: a közpénzből forgatott film busás gyártási haszna mellett a forgalmazási bevétel is az Ezüst Hajó Kft.-t illeti meg!! Nem tudom, ennél lehet-e lejjebb szállni?

Ha a fentieket végiggondolod, akkor megérted, hogy szégyelnivalójuk itt nem ezeknek az akciót nevükkel vállaló, kiszolgáltatott helyzetben lévő, saját személyes egzisztenciájukat kockáztató fiataloknak van, hanem a fenti kegyenc-rendszert létrehozó és kiszolgáló embereknek. Erre hívta fel a figyelmet az a pár száz cédula.

Maradok tisztelettel,
fanyúl
 
2002. április 19. péntek, 16:11 12. | filmhu
Kedves Barátaim,
aggódva olvasom e lelkes Madzag-támogató
beírásokat.
Egyrészt azért, mert mindezt annak a mozinak az avatóján sikerült elkövetni, amelyik
később az ő filmjüknek és premierjeiknek is
méltó helyet ad majd.
Másfelől, nos, ez emberi szempont: irdatlan nagy bunkóság bármely alkotó új dolgának bem
bemutatóját szétcseszni.
Pláne, ha még a filmet sem láthattuk előtte.
Bravo, bravo.

A Madzag-kör amúgy a tehetségek egylete,
és sok sikert a további filmekhez is.
Fogom tudni élvezni az új opuszokat úgy is,
hogy emberileg nehéz alább szállni.

pá.


 
2002. április 19. péntek, 13:17 11. | filmhu
naugye hogyugye.
 
2002. április 8. hétfő, 16:36 10. | filmhu
Szerintem nagyon jó ötlet volt, igazából több ilyen - a közvetlen demokráciát idéző - fellépésre lenne szükség, mivel jelenleg az állampolgár erős civil szféra hiányában és a jogállamiság gyenge érdekérvényesítő szerepe miatt szinte teljesen eszköztelen a mindenkori full-extrás államhatalommal szemben. És ez igaz lesz a következő kormány estén is, akár Fideszes lesz akár Maszopos.
Meg kell jelennie az érintettek véleményének, ha más lehetőség nincs (mert nem hagynak rá teret), akkor akár ilyen nyíltsággal is! Ne merjünk félni egyetlen hatalomtól sem, mert csak így maradhatunk szabadok!
 
2002. április 8. hétfő, 14:31 9. | filmhu
Bocsánat mindenkitől ez csak egy teszt volt hogy hogy működik a fórum!
 
2002. április 8. hétfő, 08:06 8. | filmhu
A héten értekezem és találkozom Pálfi Gyurival, majd kifaggatom a részletekről.
Lehet, hogy nem volt túl jó 5let ez a szórólapozás, de vmit csak kellett tenniük.
Mert ez az állapot tarthatatlan...
 
2002. április 8. hétfő, 08:06 7. | filmhu
A héten értekezem és találkozom Pálfi Gyurival, majd kifaggatom a részletekről.
Lehet, hogy nem volt túl jó 5let ez a szórólapozás, de vmit csak kellett tenniük.
Mert ez az állapot tarthatatlan...
 
2002. április 8. hétfő, 00:40 6. | filmhu
Igen, értem a lelkesedésedet, ismeretlenül is az az ember érzése, hogy amilyen jó volt a hukkle, olyan faszaság volt ez a röppentyűzés. Mert van vesztenivalójuk. Közben meg nincs mit veszíteniük.
Ilyen a Simó-osztály.
Volt, akit kértek és nem írta alá?
Ki tudja?
 
2002. április 7. vasárnap, 00:09 5. | filmhu
Pálfi Gyuri és a többiek!!! Nagyon-nagyon büszke vagyok rátok!!! És rettentően örülök annak, hogy megismertelek Gyuri, anno, a Hukkle kapcsán. Sok sikert és szorítunk nektek, csak így tovább. Abszolút mellettetek állunk.
Sajnos én sem voltam ott, és csak utólag értesültem a dologról, így semmilyen részletről nem tudok beszámolni.

D. Hédi
 
2002. április 6. szombat, 21:47 4. | filmhu
én sajna a tévét se láttam, pedig ott állítólag a Zsigmond Vilmos is kikérte magának, és a Bereményi is mindott valamit a Népszabadságban... Ki tudja pontosan, hogy mi volt?
 
2002. április 4. csütörtök, 10:02 3. | filmhu
Viktorék hogy reagálták le a Török Feriék akcióját? Ott volt valaki?
 
2002. április 3. szerda, 13:57 2. | filmhu
Elismerésem. De: Filmtörvényt miért nem követeltetek? Milyen alapon szeretnétek elosztani a pénzt amit az állam adna? Véletlen volt, hogy a két beszéd között sikerült a röplapozás vagy ennyire udvariasak vagytok?
 
2002. április 1. hétfő, 22:50 1. | filmhu
Index hír:
"A Színház és Filmművészeti Egyetem tavaly végzett filmes osztályának tagjaiból álló Madzag Filmegylet akciója zavarta meg vasárnap este a felújított Uránia Nemzeti Filmszínház megnyitóját. Az ünnepi eseményen jelen volt Mádl Ferenc köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János, az Országgyűlés elnöke is.

Rockenbauer Zoltán kulturális miniszter beszéde után, mielőtt Orbán Viktor kormányfő ünnepélyesen átadta volna az épületet, a karzatról háromszáz röplapot szórtak a közönség közé.

A cédulákon az egylet tagjai, elmondásuk szerint a filmes támogatások elosztásának igazságtalan voltára akarták felhívni a nyilvánosság figyelmét. A jelenlegi kormány nagyságrendekkel több pénzt költ az általa favorizált produkciókra, mint a magyar filmszakma egészére- tartják az egylet tagjai. Míg a Káel Csaba rendezte Bánk bán 766 millió forintból, a Hídember 1,8 milliárd forintból készült, a miniszterelnök útjainak dokumentálását pedig 586 millió forintért végezte az Ezüsthajó Kft, addig 84 filmterv vár elbírálásra a Magyar Mozgókép Alapítványnál, amelyek támogatására összesen 420 millió forint áll rendelkezésre -állt a röplapokon.

A felhívás aláírói között van például az idei filmszemle győztes első filmes alkotását, a Hukkle-t jegyző Pálfi György, a Moszkva tér című filmet rendező Török Ferenc vagy a Macerás ügyeket rendező Hajdu Szabolcs is. Az akció után az egylet tagjai távoztak a moziból."

Nem is olyan töketlen gyerekek ezek!

nka emblema 2012