sex hikaye

Kirgízek és románok állnak majd a határon

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2001. március 20. kedd, 02:05

rendezés  


egy oldalon
2-1  /  2


 
2001. március 20. kedd, 19:21 2. | filmhu
Hát az a helyzet, hogy a MEDIAWAVE tényleg nőtt egy kicsit, több helyszínen zajlik, reményeink szerint gazdagodott a programkínálat,de nincs ok aggodalomra. Azok a programok, amelyek Ausztriában vagy Szlovákiában lesznek bemutatva nagyon kevés kivétellel láthatók-hallhatók lesznek Győrben is vagy környékbeli falvakban. Novákpusztát mi is visszasírjuk, de annyira azért nem nőttünk meg az eltelt esztendők alatt, hogy megvehettük, vagy akár csak kibérelhettük volna helyszínként.A fesztivált úgy fogjuk fel, mint egy élő organizmust, fejlődik, mozog, helyet változat, duzzad, növekszik, valami majd csak kicsattan. A részletes programot a helyszínekkel rövidesen olvashatjátok a filmhun, s abból ez, bízok benne mindenki számára kiderül.
Tibisor!- tehát gyere, gyertek az idén is, várunk sok szeretettel.
 
2001. március 20. kedd, 02:05 1. | filmhu
Kedves médiavéves barátaim !
(És a többiek is akik ott jártatok)

1991-ben voltam előszőr Mediawave fesztiválon és tíz év távlatából is azt mondhatom ,hogy ez a fesztivál nagy hatással volt rám .
Emlékszem az volt az első nemzetközi filmfesztivál ahol jártam és nagyon jól esett hogy a rendezők kiváncsiak voltak rám,érdeklődőek , fantasztikusnak tünt az a világ amit arra a pár áprilisi napra a Mediwavesek a filmesek , tévések és a különböző előadóművészek köré varázsoltak.
Feltöltődve érkeztem haza Kolozsvárra .
Ez a pár nap aztán sokszór eszebe jutott és erősen befolyásolta gondolkodásomat. Kelet és Nyugat határán ,filmesek találkoztak Győrben , Novákpusztán. Sörözni lehetett holland , ukrán ,szerb,román filmesekkel és az sem volt semmi hogy,több országból érkezett magyar tévések és filmesek is ott ismerkedhettek meg előszőr-ezek még a Duna tévé előtti idők.
Aztán mi itt Erdélyben arra vetemedtünk , hogy megrendeztük a pót Mediawave-et Marosvásárhelyen.(Itt el kell mondanom ,én nem vagyok az Alter-Native szervező stábjában de hozzám közelálló emberek csinálják)És azóta mi is megpróbálunk mediawévesen élni novemberben egy pár napot.
A 89 utáni erdélyi audio-vizuális kulturális életben model volt a Mediawawe és az itteni filmes , tévés ,képzőművészeknek fontos volt a következő Mediawave-eken a jelenlét.
1996-ig mindegyik rendezvényen ott voltam , aztán még 1998-ban tudtam elmenni .
A fesztivál megváltozott , mi is megváltoztunk. Van akinek nagy lett ez a fesztivál , van aki túl nagy ehhez a fesztiválhoz ez általában így szokott lenni mondhatnánk.
Nagyon szeretnék az idén is elmenni a Mediawave-re csak van bennem egy gátlás hogy már nem Novákpusztára indul a busz , hanem Nickelsdorf-ba és ott engem , a kírgiz, esetleg a szerb és ukrán filmeseket is-vízum
híányában az osztrák határon leszállítanak.És ott leszünk majd filmesek, tévések és más előadóművészek Kelet és Nyugat határán-ezen az oldalon.

Schneider Tibor , Kolozsvár márc. 20

nka emblema 2012