sex hikaye

Rengeteg - Heten a második fordulóban

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2003. június 1. vasárnap, 03:17

rendezés  


egy oldalon
9-1  /  9


 
2003. június 5. csütörtök, 23:16 9. | filmhu

Kedves Hozzászólók!

Először is, mindenkinek nagyon köszönöm az írásait, jó volt olvasni őket. Örülök, hogy a problémát komolyan vettétek, és hogy nem csak a magyar film, hanem a magyar plakát ügye is fontos számotokra.

 Csak hadd jegyezzem még meg, hogy az „alkalmazott grafika” szerintem kb. azt jelenti, hogy adott témára dolgozunk, s nem pedig azt, hogy más elképzelését valósítjuk meg. (Ez az „alkalmazott” kifejezés a magyar nyelvben sajnos kissé félrevezető…)
Ha tehát most újabb tervet készítenék, azzal egyikünk sem járna jól, mert ez már nem meggyőződésből történne.

Remélem, a jövőben lesz mód még együtt dolgozni Veletek kicsit nyugisabb körülmények között, ahol nem szorulunk rá arra, hogy egy weboldalon üzengessünk. Akkor esetleg könnyebb lesz megegyezni :) 

 További sok sikert a filmhez!

 Tomek
 
2003. június 4. szerda, 20:46 8. | filmhu

Kedves Tomek!

szerintem is mindenképpen dolgozz tovább!!

jó lenne többet látni Belőled!

örülök,h ebből a helyzetből végül mindenki "győztesen", legalábbis nem vesztesen kerül ki...

 

 
2003. június 4. szerda, 17:09 7. | filmhu

Kedves pályázók,

Talán télleg kissé szűkszavú volt a komment az egyes pályaművekhez, de legalább érthető és világos. Ígérjük, az elkövetkezőkben jobban ügyelünk erre,  senkit sem kívántunk megsérteni.

Ami Tomeket illeti: nálam az első forduló egyik legerősebb befutója volt, nagyon tetszik a stílusa, énszerintem külön előny, hogy nem az amerikai mainstream iskolát követi.

Abban viszont nem értek egyet, és ez a pályázat szövegében tényleg benne volt, hogy az alkotói szabadság nevében ki akar szállni a buliból.

Nem igazán értem ezt a fajta érvelést: "Ha a rendező és a zsűri nem bízik meg a gondolkodásmódomban (Tomekben, mint grafikuséban), akkor kénytelen vagyok visszavonni pályázatomat..." A filmplakátnak épp a film gondolkodásmódjának kell megfelelnie és nem fordítva - igen, tudom a régi szép időkben ez nem volt mindig így, de olyan esetet sem tudok elképzelni,  hogy a rendező ne szólt volna bele, vagy legalábbis ne bólintott volna rá a filmjét körítő látványra.

Nézd Tomek, nem tudom, hogy dolgozol-e mint dizájner valahol, de mindent összevetve ez mégiscsak egy alkalmaott műfaj, ahol a megbízónak kell megfelelni.

Szerintem dolgozz tovább, mert nagyon jó dolgot csináltál, és próbálj meg a Rengeteg-stáb fejével is gondolkozni kicsit. Szerintem a stílus tökéletes, a "nem elég filmes" pedig azt jelenti, az embernek nem az jut eszébe először, hogy egy filmplakátot lát.

Mindenkinek további jó munkát!

Tamás B. G., zsűritag

 
2003. június 3. kedd, 19:55 6. | filmhu

Kedves pályázók!

Megdöbbenve olvastam a film.hu-n a Rengeteg c. film plakát pályázatának "kiértékelését". Szeretnék elhatárólódni attól nyegle, utasító, néha lekezelő stilustól amiben a "kiértékelés" írodott. A közölt értékelés tartalma, elég pontosan fedi a zsŰri véleményét, stílusát azonban semmiképpen sem. Magam a Raptors' Kollektíva vezetőjeként nem egy látványterv elkészítésében részt vettem,  dirigáltam, a plakát műfajban - ahogy a pályázók közül is néhányan -  műkedvelő vagyok. Nem plakáttervező állócsillagként akartam feltünni előtettek. Nem despota rendezőként szerettem volna "leüzenni" nektek. Sajnálom és elismerem, hogy mégis így tűnik az "értékelés" alapján.

Szerintem a plakáttervezés alkamazott műfaj, még akkor is, ha pályáztatva van. A "beül- e a moziba a néző?" kérdés túl mutat a plakát-tervezői kvalitásokon. Ezt a magyar filmek forgalamazási televényének ismertetében  könnyű belátni. Többek között ezért volt szükség Muhi András producer, és Horvát György forgalmazó jelenlétére. 

A film.hu kezdeményezésére létre jött pályazat szerintem sok szempontból kiváló ötlet, kár ezért a malőrért. A portál anyagi-strukturális helyzetét ismerve - egy ember, öt ember munkáját végzi - nem meglepő, hogy megtörténhet egy ilyen bántó figyelmetlenség, ami az élő szó radikalizmusát, leírva,  önelégült, lekezeléssé változtattja. Én nem ez vagyok.

Minden érintettől elnézést kérek, és köszönöm az inspiráló pálya műveket:

Fliegauf Benedek

író-rendező

Raptors' Kollektíva

     

  

   

 
2003. június 3. kedd, 18:35 5. | filmhu

vmi iyesmit akartam en is irni...kiegeszitve azzal, hogy a tovabbjuto munkahoz fuzott szovegek, inkabb lekezelo utasitasok, semmint kommentek/tanacsok, es nagyon megalazoak. a tobbihez no komment.

minden tisztelem tomeknek a karakansagaert.

 
2003. június 3. kedd, 15:29 4. | filmhu

Kedves Molaram!

Bizonyos fokig én is egyetértek, Veled is és Tomekkal is. Viszont szerintem Te, akár a webdesigner megkérdőjelezed saját álláspontodat. Hiszen mint korábbi leveledben írtad: "meglepő&mulatságos"+,h akkor csinálják azt, h "itt a 150ezer, rajzolj és mi mondjuk mit...." Most pedig szemelől tévesztve a Tomeknak írt utasításokat: "ugorj neki egy negyedik variánsnak..." Írod, h számolnia kellett volna a kiírással. Amiben pedig (jól írtad) az áll, h átdolgozni, véglegesíteni... (szerintem ez a kategória egy ilyen pályázat esetében pl:nagyobb betűméret, más tipo, szlogen... ilyesmi.) Nem pedig teljesen új terv készítése.

Tehát amivel Tomeknak számolnia kellett volna az nem az, amit a pályázati kiírásba biggyesztettek, hanem az, h Fliegrauf Benedek amilyen jó a rendezésben annyira dilettáns a plakátművészet terén.

 
2003. június 2. hétfő, 23:59 3. | filmhu

Tomek! Bizonyos fokig egyetértek aggályaiddal és karakán művészi kiállásoddal, de a kiírásban a következő kitétel is szerepelt, amivel számolhattál az induláskor:

"A szakmai zsűri május 28-án kihirdeti a második fordulóba jutott pályázók nevét, akiknek tíz nap áll rendelkezésére ahhoz, hogy a zsűri kommentárjainak figyelembevételével átdolgozzák és véglegesítsék a plakáttervüket, és elkészítsék a film gif vagy flash verziójú bannerét. "

 
2003. június 1. vasárnap, 18:45 2. | filmhu


Kedves Infrorg meg Filmhu, Kedves zsűri, Igen Tisztelt   Benedek!

Tomek   a következő üzenetet fűzte a zsűri munkájához:

Lehet, hogy a plakátom tetszik vagy nem tetszik valakinek, de a zsűri ezen hozzáfűzései az alkotói szabadságot és a plakát műfaji meghatározását veszik semmibe.

1.-„Nem illik a filmhez”- írjátok. Hát én láttam a filmet, sőt, már a szemle óta számon tartom. Ezen felül jól ismerem, láttam Benedek korábbi filmjeit is. Énnekem Ez a   film..   

2.- A plakát teljesen önálló műfaj, amin az utcán kell hogy érvényesüljön, és egészen másképp funkcionál, mint mondjuk a webes dolgok (pl banner, ugye…) Első pillantásra jelzi a légkört, vagy asszociácál valamire, de nem a film részletes bemutatására szolgál.


Ezzel együtt szerintem még mindig jobb akár egy filmhez „nem illő”, de meghökkentő vagy elgondolkodtató grafika, mint a filmet „teljesen jól visszaadó” de átlagosabb megfogalmazás.
(Hiszen nem fognak felfigyelni rá.)

Ráadásul EZ pont egy formabontó film, amihez PLÁNE nem illik az a fajta konvencionális, ötletszegény megoldás, ami nap mint nap ránk ömlik az utcákon:hiszen manapság szinte minden plakáton arcokat látunk. Miben is különböztethetőek meg úgy igazán ezek egymástól? Megjegyezhetőek ezek? Természetesen nem, mert beolvadnak az érdektelen, megszokott kategóriába.Tehát, amit Ti kitaláltatok, vagyis   az emberek többségének amúgy nem sokat mondó tizenhat arc szerepeltetése nem igazán késztetné az embereket, hogy fejveszte rohanjanak utánanézni a filmnek, talán még a cím elolvasásáig sem jutnának.


3. Vissztérve tehát az üzenetetetekhez, a   szereplők portréinak megjelenítéséhez, szeretném leszögezni, hogy tizenhat fotót egy 70x100 cm-es papíron elhelyezni elve kudarcra ítélt ötlet. 

4. Az bizony lehet, hogy én hülye vagyok, de nem értem, mit jelent az, hogy filmesebb?

A plakát az plakát, műfaji meghatározói vannak, melyret   érintőlegesen ugyan, de fentebb taglaltam.
Magának a   filmplakátnak óriási múltja és mesterei vannak, ezt   több helyen tanítják is...

-Tomek javaslata:
Ha a rendező és a zsűri nem bízik meg a gondolkodásmódomban (Tomekben, mint grafikuséban),akkor kénytelen vagyok visszavonni pályázatomat, mert akkor nem rám van szükségetek, hanem egy olyan rajzolóra, illetve inkább operátorra, aki szolgai módon, saját egyéniséget kívülrekesztve   készíti el a TI kéréseteket.


Tehát: vagy elfogadjátok a tervemet/terveimet úgy, ahogy én kitaláltam őket, (végül is erről szólna egy ilyen verseny, nem?) vagy visszalépek, vagyis az általatok javasolt további módosításokkal nem szándékozom versenyben maradni. Sajnos a kiírt utasításokat nem tudom elfogadni, mert azzal feladnám magam.  

Ezen felül még egy nagy kérésem lenne: az internetes oldalról jó lenne ezeket a hozzáfűzéseket eltüntetni, megkaptam levélben….

Szerintem a honlapon nem csak rám nézve megalázó

Ducki Tomek

 
2003. június 1. vasárnap, 03:17 1. | filmhu
Elnézve a kiválasztottakat itt-ott meglepő&mulatságos a továbbjutottak pályamunkája. Maga a kiírás is furcsa, hiszen a Rengetegnek már van plakátja, külföldön is avval promotálták. Sebaj, ennél már csak az az odavetett megjegyzés meglepőbb, miszerint egyetlen használható szlogent nem találtak. A "Hatásvadászat" talán jól illene a plakátra...A webdesigner pedig gyakorlatilag megkérdőjelezi a saját döntésüket, amikor olyanokat ír a továbbjutóknak, hogy "jól rajzolsz, de csinálj negyediket, meg jó az ötlet de nem plakát, meg ezt-azt dobjál ki, ezt változtasd meg". Akkor hogy is, minek is van ez? Eddig is tudvalevő volt, hogy csak spórolás az egész, de akkor miért nem mondják meg XY-nak, hogy itt a 150ezer, rajzolj és mi mondjuk mit. Csókolom, megszakadhatok?!


nka emblema 2012