sex hikaye

Ébrenjárók

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2002. február 4. hétfő, 12:02

rendezés  


egy oldalon
8-1  /  8


 
2002. február 6. szerda, 10:49 8. | filmhu
Nekem tetszett a film... A zsüri véleményével egyetértek - amennyiben a forgatókönyv és a főszereplő megérdemelte a díjat. Gratulálok a rendezőnek a közönségdíjhoz, remélem ez sok nézőt is hoz majd!
 
2002. február 5. kedd, 14:17 7. | filmhu
Ugyan már... elismerem: olcsó ironizálás volt a megjegyzés a részemtől... Arra mindenesetre borzasztó kiváncsi lennék, vajon mi lehetett, ami ennyire megfogott Téged ebben a "filmben"? A kérdés a többi lelkendezőnek is szól... Örömmel fogadnám az általam leírtak érdemi cáfolatát, kicsit talán kibontva az elismerés üres kifejezéseit (ld. bejött)....
 
2002. február 5. kedd, 13:50 6. | filmhu
Vincent! Most ha azt írom, hogy nekem nagyon bejött, akkor én is a film egyik alkotója vagyok? (:
 
2002. február 4. hétfő, 19:55 5. | filmhu
kedves csodaszarvas, erős a gyanúm, hogy mi ketten nem ugyanazt a filmet láttuk...egyéb tipp: Te lehetsz a film egyik "alkotója"... Az Ébrenjárók elkeserítően gyatra, végtelenül hamis és ostoba film. Rengeteg sebből vérző filmtorzó. Érdemes volna a filmiskolák figyelmébe ajánlani szemléltető eszköz gyanánt: lássuk hát egyetlen játékfilmbe sürítve, mi is azok az alapvető hibák, melyeket egy filmrendező akkor sem követhet el, ha történetesen tehetségtelen és semmi értékelhető nem jutott eszébe, viszont megkínálták egy szerényebb összeggel (92 miller)... A film író-rendezője (a nevét leírni sem érdemes, nehogy véletlenül megjegyezze valaki) hosszas morfondírozás után ráérzett a tuti sémára: budapest, napjainkban, három feszes szál, össze és szétfutnak, majd megint össze, kell egy vonal a lazító-handabandázó fiatalokról, egy másik az örök vesztes botladozásaival plusz egy kis szürreál és puff, már bele is gyömöszöltünk mindent amit hirtelenjében el akarunk mondani a világról. Csakhogy. A srác megfeledkezett néhány apróságról. Kezdjük a legvészesebbel: dramaturgia. A párhuzamosan mesélni szándékozott történetek minden feszültség és főleg valódi tét nélkül peregnek a szemünk előtt. Képtelenség elhinni a DJ teátrális rettegését a Nagy Lehetőság elpackázásáról, az állását vesztett könyvelőt szándékoltan és kiszámíthatóan ide-oda sodró, kacsázó esetlenséget, az áramütött fickó laposan induló, cserében sehova sem vezető, érdektelen, minden humort és kreatív ötletet nélkülöző történetéről már nem is beszélve... A helyszínválasztás mindvégig siralmas, teljesen semleges, színtelen vagy éppen feleslegesen rikító külsők és belsők uralják a filmet, sehol egy koherensen illeszkedő háttér, valahogyan egyik tárgy sem vonzza a szemet. Mindez nem volna baj, ha legaláb a színészekre érdemes volna odafigyelni, de sajna elérkeztünk a szóban forgó mozgókép legriasztóbb vonásához. Aligha lehet érzékelhetően kifejezni, mennyire gyenge a színészi játék az Ébrenjárókban. Külön kiemelném a hátborzongatóan maníros Almási Sándort, a beszédhibás, géphangú Pindróch Csabát, az idétlenül hadonászó, hamisan nyafogó cigiárus csajt, továbbá az áramütöttet erőltető figurát. A karaktermentes szerepeket és a színészvezetés elmaradását leszámítva is nyugodt szívvel állítom: ennél gyengébb színészgárdát még nem sikerült összahozni a magyar filmtörténetben. Gratulálunk, kedves szerző! Jaj, mielőtt elfelejtem, a film fényképezését a rendező közeli rokona jegyzi, tömör leszek: "munkája" méltó a fentiekben elmondottakhoz, teljesen sablonos beállításokkal és helyenként olyan bántó világítással, hogy nyüszítettem... Uraim, hölgyeim, egyetlen pislákoló fény a budapesti éjszakban az a határozott meggyőződésem, hogy ez a fiatalember utoljára kapott lehetőséget, hogy kamera mögé álljon. Már csak azt nem értem, hogy szegény Simó mester miért nem tanácsolta el a fiút már a legelején jeles főiskolánkról.
 
2002. február 4. hétfő, 14:00 4. | filmhu
ellenvélemény:
az ébrenjárók egy lapos, kiszámítható, hatásvadász, a képi munkát leszámítva, egyszerűen egy unalmas rossz film.
 
2002. február 4. hétfő, 12:14 3. | filmhu
De ne feledkezzünk meg az operatől , a rendező bátyjáról, Miklauzic Mártonról és az ő munkájáról se! Kis idő és a világ megismeri a mi a Wachowski brotherseinket!!!
 
2002. február 4. hétfő, 12:08 2. | filmhu
Egyetértek! Finoman, intelligensen és jól időzített humorral mesél el egy komoly történetet! Miklauzic bebizonyította, hogy nem kell zsonglőrködni és nagyot mondani, hogy átgondolt, jó magyar filmet csináljunk!
 
2002. február 4. hétfő, 12:02 1. | filmhu
Miklauzic fivérek első filmje telitalálat!!! Igényes, precíz! A szemle legjobb forgatókönyvét Neki!

nka emblema 2012