sex hikaye

Örkény-kisfilm pályázat

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2001. március 5. hétfő, 16:54

rendezés  


egy oldalon
58-39  /  58


 
2001. április 23. hétfő, 18:39 58. | filmhu
Hello mindenkinek!

Szégyen ide, vagy oda, de pihizni voltam messzire, gépemtől elhagyatottan.
Így utólag:
Gratulálok a boldog nyerteseknek!
Örülök, hogy köztetek lehettem.
Kipróbáltam magam és úgy érzem nem volt hiába.
Megmondom őszintén, néha annyira feladtam volna, de valahogy nem ment. Éreztem, hogy tökre nem is értek ehhez. Gőzöm sincs miként lehet papírra vetni képi megjelenítéseket, és tán éppen ezért mégis kihívásnak éreztem. Drámaírásban sokkalta jobb vagyok. :-) Végre, talán megértettem mi a különbség a két műfaj között.
Ennek ellenére, szakdolgozat ürügyén társadalmi PR-filmet készítek, és majd rátok fogom, meg az Örkény pályázatra az ihletettségemet.

Üdözlettel:
Durcika



 
2001. április 13. péntek, 14:51 57. | filmhu
Kedves Versenyzők!

Gratulálok a nyerteseknek, és a többieknek is!

Amikor a szavazásra került sor, bevallom, nem tudtam itélkezni a művek fölött. Nekem egy forgatókönyv nem = egy kész művel, akkor viszont hogyan tudnék sorrendet rakni? Megitélhető vajon, mi jó mi nem?

Nekem pl. a Fekete alpinista első olvasásra tetszett, de később egyre kevésbé. Nem tudom elhinni amiről szól. Afféle értelmiségi álláspontot képvisel. A vájárra gondolok, arra hogy neki meg kell ismernie magát. Mert ők, a film alkotói TUDJÁK, Háris meg még nem. Jobban tudja a világot az alkotó, mint hőse. Sőt. Ez a túlzott magabiztosság, ez a felülről jövő küzdelem nélküli megnyugtatás, hát ez zavar engem nagyon. Érzem a film mögött a jószándékot, de semmi többet. És még mindig ez a mű volt az, ami leginkább foglalkoztatott, a több pedig hidegen hagyott, bár ügyes megoldások majdnem mindenhol voltak. Gondolok itt pl. a 3 kiáltásra. Olyan kis ügyes. Vagy a robbantós leltárra, aminek tudok magamban teremteni egy nagyon erős atmoszférát, de ez a forgatókönyvből nem jön át.

Sok kérdés merült fel bennem arra vonatkozóan, mitől is jó egy forgatókönyv, ill. mennyire itélhető meg egyáltalán ez a műfaj. A forgatáskor akár tetszik akár nem, egészen megváltozhatnak a dolgok, véletlenek szólnak bele a munkába, vagy ami az iróasztalnál működni látszott az valójában nem működik stb. Ráadásul mindenkinek más képek vannak a fejében, amikor olvassa a könyveket. Igy aztán könnyen lehet, hogy bennem nem születtek meg azok a képek, amelyeknek pl. A fekete alpinista olvasásakor meg kellett volna születniük. Nagyon kiváncsi vagyok az elkészült műre.

Én mindenesetre úgy vagyok most, hogy ebből a műből, melyet itt sikerült összehoznom, nem áll szándékomban filmet csinálni. Már egy másik téma érdekel, egy vidámabb, felszabadultabb dolog. Egy kevésbe kidolgozott forgatókönyvvel, improvizálós forgatással. Most ez közelebb áll hozzám.

És még egy kérdés: a díjkiosztás nyilvános lesz? Mert akkor esetleg taláklkozhatnánkl személyesen is. Az jó lenne.

Sziasztok!

Csaba
 
2001. április 11. szerda, 13:37 56. | filmhu
Az utolsó öt hozzászólást töröltük. Nem érdemi, illetve személyeskedő tartalmuk miatt.

filmhu
 
2001. április 10. kedd, 09:06 55. | filmhu
Erikának köszönöm a választ. Szorítok a fiúkért. Megérdemlik.
 
2001. április 9. hétfő, 17:40 54. | filmhu
Szavazók, Alkotók!

Bárhogy is alakuljon a szavazás, hálásakleszünk azoknak, akik ránk zavaztak. Nagyon köszi mindenkinek, tényleg sokat jelent! Még akkor is, ha úgy néz ki, nem mi leszünk a befutók!
Drágák vagytok, szavazzatok!!!!!!
Hajrá Exlex meg a többiek, hajrá mi is!
Üdv, peace:
Józsa Laci, Jávor Dani
 
2001. április 9. hétfő, 16:10 53. | filmhu
Egész syép kis verseny van kialakulóban a szavazatok háza táján :DDD
 
2001. április 9. hétfő, 15:20 52. | filmhu
Kedves Hozzászóló!

Köszi a figyelmet, a többiek nevében is...
Az EXLEX Formáció egy kíváló szegedi csapat. Az író: Csabai Ferenc
Sztoriboard: Stiller Zsolt
Ha elkészül a filmjük, mi is ott leszünk a bemutatón.

Üdv: Erika
 
2001. április 9. hétfő, 12:56 51. | filmhu
Üdvözlöm a Zsűrit és az Alkotókat!

Abszolút kívülállóként elejétől a végéig figyelemmel kísértem az Örkény-pályázatot, és elolvastam mindegyiket… Gyerekek, nincs mese, a Fekete alpinista a legjobb. (Exlex Formáció? Kik ezek?) Látjátok, alig akadt pályázó a kiírásra, mégis VAN köztetek egy csapat, akik letettek valamit az asztalra, és ezt úgy hívják, hogy remekmű. Baromi nagy szerencse ez ám, mikor az egész magyar filmes szakma langymeleg posványban dagonyázik, igaz Kornél? Örömmel olvastam, hogy a zsűriben a dramaturg hölgy is felfedezte ennek a bravúros könnyedséggel megírt és iszonyatosan mély munkának az értékeit, és teljes szívvel kiállt mellette. Remélem, a zsűri másik oldalának sincsenek fenntartásai a művet illetően, és képesek lesznek rá, hogy ezt a kivételes művet kivételes bánásmódban részesítsék. (Nem nagy a tét, talán van rá remény most az egyszer.) Ha meg nem… akkor már itt sincs miről beszélni, gyerekek.
 
2001. április 6. péntek, 13:51 50. | filmhu
T. pályázók, olvasók, amberek!

Felkerült az összes anyag, lehet lelkesen szavazni, írásban értékelni (amitől én itt eltekintek, nem lenne helyes ha én is ezt tenném, de ti nyugodtan, sőt!!!).

Kemény menet volt, grtulálok mindannyiotoknak!

Remélem sikerült egy olyan közösséget alkotnunk/notok, ami a pályázat után is megmarad, segíti egymást, és esetleg megváltja a magyar filmet! Olyan jó lenne!

Búcsuzik: akiraly
 
2001. április 5. csütörtök, 22:24 49. | filmhu
Kedves Emberek!

Remélem összefutunk a többi pályázóval valamikor valahol! Nagy munka volt, gratulálok mindenkinek aki végigcsinálta! Sok sikert mindenkinek és remélem így vagy úgy mindenki elkészíti a filmjét!
Ha véleményed vagy kérdésed van, írj ide: jozsal@ceu.hu
Köszi mindent, peace,
Józsa László és Jávor Dániel
 
2001. április 5. csütörtök, 21:56 48. | filmhu
Tisztelt Zsuri!
Valamièrt nem tudok imèlt kuldeni, de a lèneg az, hogy a kanadai màrvàny elozo vàltozatàval szeretnèk indulni. Nem vàltoztattam. Hogy mièrt?mert izè.
szoval a millio szavazatot erre a mure lehet kuldeni.
koszonettel: a szerzo
 
2001. április 5. csütörtök, 21:48 47. | filmhu
Kedves idelátogató!

Amennyiben van véleményed a pályamunkánkról, kérlek írd ide. Nagyon kíváncsiak lennénk...

...és gratulálunk a kollégáknak, akik végig bírták a menetet.

Mi leadjuk a szavazatunkat a nekünk tetszőre:
Fábián Erika és Fekete Péter
 
2001. március 30. péntek, 12:49 46. | filmhu
Újra felvérteztem magam... izgatottan várom a chat-et. Mindent megbocsájtottam. El is felejtettem. Minden tisztelet a szerkesztőknek, programozóknak, munkatársaknak, akik lehetővé teszik, hogy ez a dolog itt működhessen, és akiknek fontos annyira a magyar film, hogy minden téren vállalják a jelenlétet, és felkarolnak egy ilyen pályázatot.
Köszönjük.

Csaba
 
2001. március 28. szerda, 23:06 45. | filmhu
Kedves és Tisztelt Király András és a többi szerkesztő!

Nagyon köszönjük, hogy felkerült a munkánk és mi is bocsánatot kérünk a türelmetlenségért! Nem tudtuk mekkora munka ez nektek. A mi képeink tényleg profin (és a helyén) kerültek fel, erért nagyon hálásak vagyunk!

Minden eddigi nehézség ellenére remélem élvezetesek voltak a munkák, köszönjük a segítséget, elnézést a türelmetlenségért, C U at the csett,
Józsa László+Jávor Dániel
 
2001. március 28. szerda, 17:18 44. | filmhu
Kedves és tisztelt Pályázók!

Minden felelőséget vállalok, a chatet nagyon elszurtam, kellett volna szólni, és elfelejtettem. Bocsánat.
Az anyagok feltöltése a vártnál lényegesen lassabban halad, technikai okai vannak neki. Itt is a mi fülünk mögött a vaj, hiszen mi nem írtuk ki egyértelmüen a formai követelményeket. Ennek következtében az utóbbi öt napom (ebből kettő hétvége - de ez végül is magánügy) pályázati anyagok darabolgatásából, formai megjelenítéséből, programozókkal való konzultációból állt (ennek eredménye az, hogy - és időpontot hadd ne igérjek - nagyobb formában is elérhetőek lesznek a képeitek, aminek a részleteiről majd ha esedékes lesz, szólok).
A késés még ma is fenn áll, de higyétek el, nem lustaságból. Éjt nappallá téve (láthattátok, tegnap is milyen világos éjszakánk volt:)) dolgozom ezen a projekten, de nem akartam megjelenésbeli engedményeket tenni, mert megérdemlitek, hogy szépen nézzen ki, amivel annyit dogoztatok. Igaz, a késedelmet sem érdemlitek meg, de ez esett áldozatul a vagy-vagy döntés oltárán.
Néhol a képek nem egészen követik a storyt, sajnos nem mindenhol tudtam kivenni, mit hova gondoltok. Írjátok meg hol hibáztam (akiraly@estmail.hu) és igyekszem kijavítani a hibáimat.

Akik tovább dolgoztak a storyboardon, természetesen küldhetik a képeket, ez egy folyamatos munkára épülő pályázat, szívesen várom. Mindanyiunk munkájának megkonnyítése és a további bántalmak elkerülése érdekében kérem, hogy a képkockákat külön küldjétek, és valamilyen módon jelezzétek, hova szánjátok helyezni. A képeket továbbra is a filmhu@matavnet.hu címre várjuk.

Még egyszer, elnézést a késedelemért, nem állt szándékomban senkit megántani, a chat ügyet pedig szörnyen szégyellem, jogos a bírálat!

Üdv, Király András
szerkesztő
 
2001. március 28. szerda, 14:55 43. | filmhu
Köszöntöm az állva maradáshoz ragaszkodó kollégákat és kolleginákat! Feszültségoldóként itt, a Fórum rovatban mutatnék Nektek egy "igazi" egypercest. A kis remek az amúgy előttetek is ismert Jeles András műve, és remélem, nem haragszik meg a rendező úr, ha most, versenyen kívül, amolyan információs vetítés keretében megismertetem veletek.

A PÓK APOKALIPSZISE
falvakarás
festés mázolás
új föld és új ég

Szóval, így megy ez...
 
2001. március 28. szerda, 13:32 42. | filmhu
Bocs, most olvastam, hogy nem is lesz írásbeli értékelés!
 
2001. március 28. szerda, 13:24 41. | filmhu
Vasárnap éjszaka óta olvasom, hogy hétfő estig felkerülnek az anyagok a net-re! Nekünk még mindíg csak a forgatókönyv került fel! Szerda van!
Mi egész éjszaka dolgoztunk a forgatókönyveken és a képeken, hogy el ne késsünk. Azóta egy hét telt el és még egy emailt sem kaptunk, hgy mi van, mikor lesz chat, miért küldi be valaki napokkal később a munkáját...Szóval nem biztos, hogy jó ez így!
Egy kérdés: Lehet még küldeni javított, jobb minőségű képeket? (Mert elkészültek, csak mi tartottuk magunkat a határidőhöz!)
Remélem megjön ma az értékelés vagy egy email legalább!
 
2001. március 28. szerda, 12:44 40. | filmhu
Mar megnyugodtam... csak arra is lehetett gondolni, hogy esetleg a zsuri a cseteles folyaman alakitja a velemenyet. Persze ennek nem volt nagy valoszinusege.
Most mar tudjuk mikor lesz, igy rendben van. Egyebkent nem az a baj, hogy elmaradt, hanem hogy nem szoltak. Na mindegy.
Penteken talalkozunk.
Csao
 
2001. március 28. szerda, 10:16 39. | filmhu
Én múlt pénteken még e hét pénteki csetelésről hallottam. De ezt majd úgyis megtudjuk.
A sztoribordos képeim felrakás közben elcsúsztak a történettől, így aki tudja és szeretné, ossza be magának. Filmes puzzle...
Jó szerencsét: Erika
58-39  /  58

nka emblema 2012