sex hikaye

törvényen kivül?

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2002. július 22. hétfő, 10:44

rendezés  


egy oldalon
6-1  /  6


 
2003. június 3. kedd, 15:33 6. | filmhu
Azt hallottam, hogy a Filmtörvényben átfogalmazták az állami kézben maradó filmvagyon tartalmát: nem minden állami gyártású filmet őrizne az állami filmarchivum, hanem csak a játékfilmeket! Hogy-hogy? Netán valakik már kinézték maguknak a dokumentumfilmeket (híradókat)? Milyen alapon? (A hajdani Iskolafilmgyár teljes vagyonát az ÁPVRT - állitólag - a Palotásnak adta el a 90-es évek elején: az egész lényegében megsemmisült!!!) Ezt nem szabad hagyni! Alkotók és nézők, figyeljetek, és "legyetek éberek"! (De ugye vaklárma az egész?) Geréb Anna
 
2002. augusztus 21. szerda, 12:50 5. | filmhu
Jó, de mégsem annyira...
Szomjas Gyuri nyilatkozatával (Népszabi) egyetértek, ideális lenne, ha a rendszerváltás előtti magyar filmek jogai a MOKÉP-től átkerülnének a Magyar Nemzeti Filmarchívumba, ahol, a jogdíjakból finanszírozni lehetne a filmek felújítását, megőrzését.
Igenám, de mi lesz az azóta és ezután beérkező filmekkel? Az alkotók (stúdiók) kötelespéldány-törvény nélkül is előbb-utóbb felfogják, hogy műremekeiket legolcsóbban csakis itt tudják megmenteni és megőrizni az örökkévalóság számára.
Ehhez azonban folyamatosan, az új alkotások születésével (leadásával) párhuzamosan kell pénzt elkülöníteni. (Az állam az Archívumnak csak a fenntartását, a rezsijét és a béreket finanszírozza. Ezért vagyunk ott, ahol.)
A javaslatom tehát:
A régi filmek jogai (jogdíjai) mellett, minden költségvetési évben szakítsanak le egy-két százalékot az össz-filmbüdzséből az Archívum részére. Így automatikusan biztosítva lenne a magyar filmkincs fennmaradása.
 
2002. augusztus 14. szerda, 14:15 4. | filmhu
Ha csinálnék egy filmet, amelyikben szidom a kormányt, kinyirnának. Ennyit a kifejezés szabadságáról.
 
2002. július 25. csütörtök, 12:51 3. | filmhu
nem érted, de mindegy: amit geréb anna mond, nagyon fontos dolog. majd biztosan oda fognak erre is figyelni, amikor a nagyegészen gondolkoznak. az archívum kinek a keresztje?
 
2002. július 24. szerda, 12:38 2. | filmhu
Én ugy osztanám szét a pénzeket, hogy megelőlegeznénk egyformán mindenkinek 1 millát. Aztán abból kéne valamit csinálni, amit leadnak a Corvinban.A fennmaradó részt közönség szavazat, ill. forgalom, filmre eladott jegyek alapján osztanám szét.
Nagy vonalakban ennyi.
 
2002. július 22. hétfő, 10:44 1. | filmhu
Hallom, rohamtempóban halad a filmtörvénytervezet kidolgotása. Lesz-e mód a szövetség összehivására, a megbeszélésre?
Nem felejtkeztek-e el az Archivumról?
(Az egyetlen jó megoldás: százalékos arányban juttani veknént rendszeres appanázst a filmbüdzsé összköltségéből a magyar, akármilyen műfajú, technikájú és minőségű filmek szakszerű megőrzésére az örökkévalóság számára?
Üdvözlettel:
Geréb Anna

nka emblema 2012