sex hikaye

Visszafordíthatatlan

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2003. április 11. péntek, 16:45

rendezés  


egy oldalon
12-1  /  12


 
2003. május 11. vasárnap, 16:18 12. | filmhu

Nos, én nem gondolom, hogy az rossz, ha valaki a Zongoristának örül, mint ahogy én sem vagyok rossz, ha a Visszafordíthatatlannak. Kikérem magamnak, ha bárki is aberráltnak gondol, azért mert?

Az én véleményem az, hogy az utóbbi évek kimagaslóan legjobb filmje. Elképesztő az egész. Nem írom ide az én filmkritikámat, mert egyrészt nagyon hosszan fejtegethetném, hogy (egy előző hozzászóláshoz hozzászólva) pl. miért volt szükség ilyen brutális jelenetekre, másrészt ezer kritika született már a filmről. Ehelyet két dolgot szeretnék tisztelettel megjegyezni. Egyrészt, ha valaki kimegy a filmről 10 perc után (amit szintén nem ítélek el), az esélyt sem ad arra, hogy a rendező megmagyarázza nekik pl. a durvaságot. A befogadói nyitottság onnantól vége, és hitelesen nem lehet a témához szólni, hiszen 10 percből megítélni egy filmet, szerintem húzós dolog. A másik, ami szerintem hihetetlenül fontos: az a helyzet, hogy a mostani tavaszi-nyári filmforgalmazás minden idők legerősebb hazai filmforgalmazása. Tehát sok a film, és így nagy a szórás is, amibe belekerül sok, korábban elképzelhetetlen film is - mármint úgy elképzelhetetlen, hogy Mo.-n bemutassák. Ha valaki nem akarja magát olyan filmnek kitenni, amiről tudvalevő, hogy esetleg ki fog menni, akkor minek ül be egyáltalán. Annyi film van hetente, hogy bőven lehet válogatni. Persze, ez megköveteli a közönség hozzáállását is: a filmet most már választani kell, és nem elég cím alapján beülni egy moziba.

UI: Casselről és Bellucciról: házasok 6-7 éve, és egyértelműen látszik, hogy az aluljárós jelentben a két színészen kívül csak a rendező volt jelen, az otthoni boldog jelentben pedig dettó. Nem hiszem, hogy a pénzért vállalták el, hanem azért, amilyen gyönyörűséget én is látok a filmben.

Paradoxon, de: a film gyönyörű.

 
2003. május 9. péntek, 12:27 11. | filmhu

Egyetértek a 10.-es számú versenyzővel. A Visszafordíthatatlan tipikusan egyszer nézős film. Ha már előre tudom, hogy mi fog történni, akkor teljesen fölösleges újra megnézni, ebből a szempontból a film nem több mint a Blair Witch Project. Persze sokkal több más szempontból. Ha valaki saját magát szadizza azzal, hogy többször megnézi, hát nem tudom, kissé fura. Megszokni ugyanis nem nagyon hiszem, hogy lehet az ilyesmit. (Ha valaki megszokta titkolja el!) Esetleg a tíz perc után hazaszaladók próbálhatják, hogy egyre tovább bírják, még másfél perc, még két perc, most már a seggbe kúrásig bírtam csak az aszfalt fejelgetős résznél kellett kirohannom stb. Ennek lehet vmi értelme.

 
2003. május 8. csütörtök, 18:48 10. | filmhu

zsengelelkütől kérdezném, vajon hogy volt képes triplázni filmélményét? egy dolog, hogy nem hunyjuk be a szemeinket, ne is, na de ennyire, pontosabban ennyiszer nem akarom tágra nyitni a sajátomat. mondom ezt úgy, hogy rám is komoly hatással bírt lenni _ képileg pedig zseniális

 
2003. május 8. csütörtök, 13:37 9. | filmhu
Bocs a duplázásért, nem értem hogy sikerült!
 
2003. május 8. csütörtök, 13:36 8. | filmhu

Kedves Irén!Kedves Irén!

Lenne egy-két kérdésem hozzád: először is mitől változott meg a véleményed a filmről? A barátnőiddel folytatott beszélgetés eredményeként?! Aztán: úgy gondolod nálam nem keltett "visszhangot" a film, hanem mindössze az az egy sor van bennem, amit ide leírtam? Az a helyzet, hogy a kritika, amit írtam a filmről, (szerencsére) kissé nagy terjedelmű ahhoz, hogy ide behelyezzem, de ha érdekelne tédeg eléggé, akkor nem kötekednél, hanem írtál volna. Giot illetően egyetértek, bár tény, hogy az első tíz perc előrevetíti, hogy mire lehet számítani és azt mondom, ha Gio ilyen érzékeny, akkor jól is járt, hogy nem várta meg a megerőszakolós jelenetet. A Zongoristáról alkotott véleményedet is osztom, úgy látszik csak egy dologban nem értünk egyet. Ja és még valami: nem hiszem, hogy Réz András az én irományomra lenne kíváncsi, ezt inkább tőletek várnám. Ha esetleg Te eljutsz odáig, hogy egy nagyobb hangvételű véleményt fogalmazz meg egy filmről, én szívesen írok majd az e-mail címedre. E távoli jövőig elköszönnék: bye-byeLenne egy-két kérdésem hozzád: először is mitől változott meg a véleményed a filmről? A barátnőiddel folytatott beszélgetés eredményeként?! Aztán: úgy gondolod nálam nem keltett "visszhangot" a film, hanem mindössze az az egy sor van bennem, amit ide leírtam? Az a helyzet, hogy a kritika, amit írtam a filmről, (szerencsére) kissé nagy terjedelmű ahhoz, hogy ide behelyezzem, de ha érdekelne tédeg eléggé, akkor nem kötekednél, hanem írtál volna. Giot illetően egyetértek, bár tény, hogy az első tíz perc előrevetíti, hogy mire lehet számítani és azt mondom, ha Gio ilyen érzékeny, akkor jól is járt, hogy nem várta meg a megerőszakolós jelenetet. A Zongoristáról alkotott véleményedet is osztom, úgy látszik csak egy dologban nem értünk egyet. Ja és még valami: nem hiszem, hogy Réz András az én irományomra lenne kíváncsi, ezt inkább tőletek várnám. Ha esetleg Te eljutsz odáig, hogy egy nagyobb hangvételű véleményt fogalmazz meg egy filmről, én szívesen írok majd az e-mail címedre. E távoli jövőig elköszönnék: bye-bye
 
2003. május 8. csütörtök, 13:36 7. | filmhu
Írtam neked, de csak új topikként sikerült behelyeznem.
 
2003. május 5. hétfő, 15:52 6. | filmhu

Lehet, hogy zavartlelkűnek minősülök, de életem legnagyobb filmélményei között tartom számon ezt a filmet, amit tavaly május óta már 3x láttam, de még meg szeretném nézni. Tudom, a legkényelmesebb behunyni a a szemünket a világ borzalmai előtt, és élni a kényelmes, védett, nyugis életünket.

A film egészen más, mint a Memento egyébként ötletesen csavaros története. A mai virtualizált, számítógépjátékok által uralt világban a cselekedetek súlya, a felelősség érzése rendkívüli mértékben eltünedezett. Hiszen sikertelen próbálkozásom után egy gombnyomással újrakezdhetem a játékot, anélkül, hogy előző tetteimnek bármilyen következménye lenne. A Visszafordíthatatlanban Noé azt mutatja be, hogy íme, filmen egy pillanat alatt meg nem történtté tehető bármilyen borzalom, és napsütötte réten találjuk magunkat. Azonban az egésznek a sugallata, a film félelmetes hatása, ami napokig nyomaszt, pont azt jelzi, hogy a valóság mennyire VISSZAFORDÍTHATATLAN. Nekem erről szól ez a nagyszerű, igazi műalkotás-értékű film. (egyébként tavaly Cannes-ban is hatalmas felháborodással szóltak róla a Zongorista langyosságában szívesen tespedő széplelkek).

 
2003. május 5. hétfő, 11:59 5. | filmhu

Kedves Irén,

Ha tényleg sikerült ennyire kielemezni, akkor biztosan tudsz nekem valami magyarázatot adni arra, mi lehet egy ilyen erőszakos jelenet értelme. Véleményem szerint nem elegendő a valóság brutalitását bemutatni. A művészet abban rejlik, hogy plusszt ad hozzá, megmagyarázza, értelmezi ...

Szerinted ez a film mi plusszt tudott adni ahhoz a tíz perchez, amit végigszenvedtetett? Számomra a valóság (egy erőszak) itt annyira erős volt, hogy felülmúlta a rendező tehetségét, és ezzel öncélúvá vált. Ahhoz pedig sem gyomrom, sem kedvem nincs.

 
2003. április 30. szerda, 13:50 4. | filmhu

Kedves gio! Örülök, hogy valakiben egyáltalán visszhangot keltett a Visszafordíthatatlan, mert a Kávé hozzáfűznivalójával nincs mit kezdeni: írjon neki a freemail-jére a véleményéért a Réz András. Nekem azóta több barátnőm is mégnézte a filmet, és jópár órát beszélgettünk már róla, tehát előnyben vagyok veled szemben, aki tíz perc múlva kijött és beült a Zongoristára, ami, zárójelben jegyzem meg, egy tökéletesen fölösleges, szépelgő és unalmas újrafeldolgozáűlása a holokaszst-tematikának.

Én már jártam pszichológusnál, még nem láttam péppé vert fejű embert közelről, és a freemailemen van magánvéleményem az anális szexről is, de ezt a filmet egyre többre tartom, mert ha nem is nyújt felhötlen szórakozást, mint a Mementó, az biztos, hogy az egyik legkeményebb mozi, amit valaha csináltak és mestermunka.

Sziasztok: Irén.

 
2003. április 29. kedd, 22:30 3. | filmhu

Elmentünk. Mert Monica Belucci, Vincent Cassel.. Mert olyan, mint a Memento. Kifizettük. 10 percet bírtunk. Felháborodva és undorodva jöttünk ki. Szerencsére meg tudtam beszélni a pénztárossal, hogy hadd nézzünk vmi mást ehelyett a szemét helyett.. Végül a Zongoristára még pont befértünk...

Ez az én történetem ezzel a SZ*RRAl kapcsolatban. Ez nem film, és pláne nem művészet. A fentebb említett két emberben nagyot csalódtam. Számomra eddig a nevük garancia volt arra, hogy nem fogok unatkozni. De egy ilyen undorító, felháborító moslék után, amit csakis a nagy gázsikért vállalhattak el, semmit sem jelentenek.

Szerintem aki ezt művészetnek, vagy filmnek nevezi, annak is el kéne gondolkoznia, mi van  a lelke helyén, és felkeresni egy pszihiátert.

Ezt a kedves rendező Úrnak is tudnám ajánlani, mert ilyen beteg, gyaggyant elmével, háát, még nem volt dolgom..

 
2003. április 18. péntek, 19:50 2. | filmhu

Akit érdekel a véleményem, megoszthatom. Ugyanis írtam a filmről. Írj!club54ny@freemail.hu

 
2003. április 11. péntek, 16:45 1. | filmhu

Na, nővérkéim, az űrben, én nem is tudom, mit mondjak nektek erről a friss francia filmről. Tavasz van, jön a francia filmhét, gondoltam, beülök egy premierre... Ez tegnap este történt, és még most sem hevertem ki. Nem is találok rá szavakat, azt se tudom, hogy ilyet szabad e, lehet e. Szívesen beszélgetnék itt el erről, már ha nem halt be teljesen ez a fórum.


nka emblema 2012