sex hikaye

mi lesz előbb? jó magyar foci v. j.m. filmgyártás

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2001. április 11. szerda, 23:38

rendezés  


egy oldalon
13-1  /  13


 
2001. április 27. péntek, 12:35 13. | filmhu
ja, a focira majdnem ugyanez igaz :)))
 
2001. április 27. péntek, 12:34 12. | filmhu
Pedig szerintem pakolnanak... Csak egyelore nem latnak semmi olyat amibe pakolnanak - tehetseghiany, illetve nincs miert pakolniuk - torvenyi kornyezet, kedvezmenyek hianya. Ha lennenek tehetsegek, akik olyan kulfoldon is eladhato produkciokat keszitenenek, akkor szerintem akar kedvezmenyek nelkul is jonne a toke, de a kedvezmenyekre evvel egyutt is szukseg lenne.

Es akkor most abbahagyom az offtopic jellegu hozzaszolasaimat.
tetelt kozlok:

Jo magyar filmgyartas akkor lesz, ha
a, megfelelo torvenyi kornyezetben, kedvezmenyek biztositasa mellett, egyenlo feltetelekkel indulhatnak tokeeros csoportok - hazaiak es kulfodiek.
b, ha a magyar filmgyartasban megjelennek a professzionalis gondolkodasu producerek
c, ha a magyar film kitermel egy olyan tehetseges rendezo, forgatokonyviro, illetve szineszgeneraciot, akik kulfoldi mercevel merve is jo, eladhato es/vagy ertekes alkotasok keszitesere alkalmas.

a feltetelek közul b, es c, kizarolag belso fejlodest igenyel. Ezert nem kellene folyamatosan masra mutogatni. Szarbol nem lesz arany...
 
2001. április 26. csütörtök, 13:28 11. | filmhu
a külföldi producerek max. a tv-be pakolnak pénzt (bközt, elsőgeneráció, és hasonló marhaságok), de szvsz nincs olyan echte magyar film (a napfény ebből a szempontból kivétel) amelybe jelentős pénzt adtak volna.
 
2001. április 23. hétfő, 12:26 10. | filmhu
tevedsz, igenis bepakolnanak kulfoldi producerek penzt a magyar filmgyartasba, ha eladhato produkciokat latnanak. Mert a kulfoldi producer bar syuklatokuru allatfajta, de a nemzeti piacnal nagyobban gondolkodik. Nemzeti piacban gondolkodni mefg szuklatokoru f@szsag. nemzeti piacban gondolkodva kar varni barnire is. kis szarkupac vagyunk mi europa balszelen. errol csak egy szemelyes story: voltam egy evet az usaban. na nem valami fenyes helyen, csak Georgiaban (szarkupac az usa balszelen). setalgatok a faluban, es vigyorog ram egy plakat - Georgia lottery. Win 150 000 000 $! na mondom, kispalya vagyunk mi, pitere vesznek. Ennyi.

Es akkor mar megint immanens problemaknal tartunk. Tehetseg kene, meg szemlelet, de nagyon.
 
2001. április 20. péntek, 13:49 9. | filmhu
nem érted a dolgot, pont azt próbáltam mondani, hogy az állam faszt se csinál úgy a honi filmiparban ahogy kéne, és ez a baj.
DE, a külföldi producerek akkor se fognak nálunk nagy pénzeket befektetni, hogyha jók az ötletek, forgatókönyvek, stb. ez utópisztikus. túl kicsi a magyar piac.
én se a sacra corona típusu filmekre gyúrok mint követendő példa, hanem pont az ellenkezőjét szeretném. egy igazságosabb elosztását a támogatásoknak, és nem azt, hogy egy szaros film kap 1 millárdot, a többi meg magasról le van...
 
2001. április 20. péntek, 12:15 8. | filmhu
Hat ez az a hozzaallas, ami nem vezet sehova. Ha az allamra varsz, akkor olyan is lessz, amit kapsz. Lasd, Sacra Corona, Hidember stb. Es itt most nem a minosegrol beszelek, hanem arrol, hogy ha jo fej vagy - ertsd alanyalsz a hatalomnak - akkor lesz penz, ha nem, akkor nem. Es ez nem lesz maskep mas kormany alatt sem. Ezert nem szabad az allamtol varni a segitseget. Ahoz, hogy a magantoke bejojjon meg olyan filmeket, konyveket kel forgatni/irni, illetve olyan szineszi teljesitmenyt nyujtani ami eladhato, itthon es kulfoldon. Es ez belso kor, ehez nem segitseg kell, hanem tehetseg. Ha az nincs, akkor meg tok mindegy. Szart forgasson aki akar, sajat penzbol. En se kerek tamogatast a homevideoimra.

Janicsar! Van ma magyarorszagon egy-ket tehetos maganember, aki valami szamomra erthetetlen okbol beszal penzzel a filmekbe. Ez a mecenatura meg normalis is, es elo is kene segiteni. ez egy olyan pont, ahol tenyleg segithetne az allam - adokedvezmennyel, mittomen.Ugyanezt az adokedvezmenyt persze megadhatnak magyarorszagon forgato kulfoldi produkcioknak is. Akkor talan idejonnenek, nem Pragaba. Ezzel munkat adnanak jopar szakembernek, akik manapsag szoszerint kenyergondokkal kuzdenek.

De az allam szerepe itt veget is er szerintem. Minden tovabbi beavatkozasa - itt, ma, Magyarorszagon, a balkan nappalijaban - elvtelen kompromisszumokba kenyszeritene minden szereplot. Abbol aztan biztos nem lesz jo magyar filmgyartas.
 
2001. április 19. csütörtök, 12:09 7. | filmhu
igen ám, csak ahoz, hogy kialakuljon egy normális producer/stúdió rendszer, ahoz is erős állami támogatás kéne, vagy pedig olyan (szvsz külföldi) tőkebefektetők akik érdemesnek találják erre pénzt áldozni. na mármost, ilyenek jelen pillanatban nincsenek, és nem is lesznek, mert a magyar piac nagyon kicsike nem térülne meg a befektetés, és külfüldön a hazai filmek pedig nem eladhatók (tisztelet a kivételenk).

tehát marad az állam... és ez nem jelent semmi jót.

kiváncsi lennék, hogy vajon a ún. sikerfilmek (meseautó, hippolyt, minszter félrelép, stb) nyereségesek voltak-e?
 
2001. április 18. szerda, 11:16 6. | filmhu
szerzel nekem is a haverodtól 20 milát?
 
2001. április 18. szerda, 11:09 5. | filmhu
Jo filmgyartasra csak akkor lenne esely, ha vegre kialakulna egy normalis produceri/studiorendszer. amig szetforgacsolt kis maradvanyok vacakolnak nulla penzekbol, nem megfizetett munkatarsakkal, uzleti szemleletet tavolrol sem ismero, sot gyulolo kenyszerproducerekkel az elukon, addig nincs eselye a filmgyartasnak. Persze ahoz, hogy valaki belelassa a penzt az iparba, a filmeseknek olyan produkciokkal kene eloallniuk. Addig marad a "haveromtol szereztem 20 millat, meg talan ad az ortt is, de ki nem szarja le a jegybevetelt" hozzaallas, es ez a mozdithatatlan szarkupac ami itt van. Persze tudom, ehez a politikanak is hozza kene tenni a magaet, ami nem az "adjunk mar 5-600 millat a Koltaynak, hatha azt is elbassza, de nem baj, mer majd bekuldjuk a kolkoket" akcioban kenne, hogy kimeruljon. Mert pl. ha egy mondatot kicserelnenek a mediatvben az europai filmek reszaranyarol, maris dolhetne a le az eurimagestol.
Ez persze nem valtoztat a nicsen normalis forgatokonyv, szarok a szineszek es a tobbi nem penzfuggo probleman.
 
2001. április 18. szerda, 10:52 4. | filmhu
hehe.
a focinak tenyleg semmi eselye, de a topikcime amugy meg a "filmgyartas" szot tartalmazza, mielott meg a jo a magyar film/ rossz a magyr film meddo vitaba bocsatkoznank. (itt szerintem egyebkent egyertelmuve valik a dolog, ha megkerdezzuk: mikor szerepelt jol magyar film utoljara kulfoldon... MIKOR???)

allah neveben szoltam, ne lojjetek
 
2001. április 13. péntek, 23:39 3. | filmhu
Na azért jó magyar film is jó rég vót! Mármint régen láttam én kasszasikert, vagy olyat amit évekig emlegettek, hogy "izé bazeg, emléksze arra amikor...".
Jó magyar foci meg sose lesz, hiányzik hozzá a génkészlet, vagy fene se tudja.

ps: csak aztán ne jöjjenek sírva a filmesek, hogy lesz jó magyar film, ha lesz pénz! Écca kéne, de az nincs! Sok pénzből a hülye is tud jó filmet csinálni, hacsaknem Koltaynak hívják :)
 
2001. április 12. csütörtök, 15:00 2. | filmhu
jó magyar film mindig is volt, és most is van egy pár.
jó magyar foci kb. 20 éve nincs.
 
2001. április 11. szerda, 23:38 1. | filmhu
na?

szavazatokat kérek.

ja es mikor?

10 éven belül bizots nem, és én egyébklént inkább a fimlre szavazok. de ki tudja?

nka emblema 2012