sex hikaye

GETNO

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2004. január 5. hétfő, 23:56

rendezés  


egy oldalon
10-1  /  10


 
2004. március 4. csütörtök, 17:35 10. | filmhu
Az meg egyenesen pofátlanság, hogy Peter Falk-ot, Philip Seymour Hoffman-t emlegeti, mint korai lehetőségeket, amikor soha semmi esély nem volt erre, a szar forgatókönyve miatt. Hungler Tímea pedig, szerintem beivott.
 
2004. február 25. szerda, 17:36 9. | filmhu

"Remélem, sikerül beengednem a Getnóval egy kis friss levegőt a mozikba. Meguntam a filmek döntő többségéből áradó szemléletet.

filmhu: Nevesen?

S.A.: A mozdulatlanságot. Ritkán fordul elő, hogy kigyullad bennem a piros lámpa, hogy „a fenébe is, ez miért nem nekem jutott eszembe?”. A moziban ülve sokszor azt látom, hiányzik az alkotókból az igény, hogy változtassanak a filmezés látásmódján. Főleg a képekre gondolok, arra, hogy hová tesszük a kamerát, milyen viszonyban vagyunk a témával, a helyszínnel, a színészekkel."

Ez a friss levegő nagyon bűzlik kedves rendező úr.

Remélem senki nem sajátítja el az ön szemléletét.

Mondanék pár száz filmcímet, ha ön nem tud olyat, amire azt mondaná, miért nem nekem jutott ez eszembe.

Önnek kellene változatnia a filmezése látásmódján.

Semmilyen viszonyban nem volt a témájával. Ahogy szokták mondani: Csak odabaszta.

Még nem késő tanulnia...

 
2004. február 4. szerda, 12:55 8. | filmhu

Most, hogy láttam a filmet, elismerem, hülye voltam, hogy 30.000-et írtam korábban. 10.000 is sok lett volna. Többen a ciki jelzővel illették. A drámainak szánt jelenetek közben (az azokban elhangzó banális dialógusok és a már amatőrbe hajló színészi játék - kivéve Gesztesi - miatt) többször gúnyos nevetést hallottam magam körül. Viszont gratulálnom kell a Balázs Elemér Group, ki merem jelenteni, világszínvonalú zenéjéért, és Gesztesi Karcsinak az erőfeszítéseiért, melyek elviselhetővé tették ezt a szinte nézhetetlen filmet. Ezek után a fórum első kérdése jogos.

 
2004. január 10. szombat, 18:32 7. | filmhu

Kedves kari!

1. Eszemben sincs beakasztani a Salamonnak. Nem az esetem. Milyen tárgyi tévedésekre gondolsz? Hogy érdemtelenül, vagy, hogy egy rakás pénzt?

2. Szerintem meg a haverod. És nem vagyok sikertelen filmes. Pék vagyok, kenyereket sütök. Csak nagy filmrajongó, és nevezz nagyképű dilettánsnak, de napról napra egyre többet tudok e szakmáról, ezért veszem a bátorságot, hogy hozzászóljak. Nem a pékségből fogok nyugdíjba menni azt garantálom! Egyébként sokat olvasok, moziba is sokat járok, oké keveset sportolok, de az egészségem rendben.

3. Igen, indulatos vagyok, hogy itthon nem tud kivergődni a filmszakma a szarból az ilyen és hasonlóan halott filmtervek miatt, dühös, hogy évről-évre ilyenekre adnak pénzt, a nézők le vannak szarva, és komoly tehetségek fordítanak hátat a pályáról a csókosok miatt, akik azt sem tudják mi az hogy forgatókönyvírás!

Fogadást ajánlok! Egy túró rudiban, hogy nem nézik meg 30.000-nél többen a Getno-t! Legyen még egy rudi, hogy ez nem fogja zavarni a Salamont! Ő megcsinálta a "nagy álmát", miközben nyolcvan millió a veszteség. Hogy várjam meg az eredményt, aztán bíráljak? Jós is vagyok, nem csak pék.

 

 

 
2004. január 10. szombat, 10:23 6. | filmhu
A probléma az kedves Rupert Pupkin, hogy nem tudtál annyira beakasztani a Salamonnak amennyire szerettél volna, mert rázza a lelkedet az indulat, és ez rögtön látszik. Szerintem te is csak azok közül a sikertelen "filmesek" közül való vagy, akik filmkészítés helyett álnéven mocskolódnak munka helyett. Adnék egy tanácsot: legközelebb ne legyél ennyire elvakult, kevesebb legyen a tárgyi tévedés. Így ez csak szánalmas vergődés a részedről. Van még egy tanácsom, ez még jobb mint az előző: sportolj, olvass, járjál moziba, mert ha gyűlölködés helyett valami okosabbal is foglalkozol- megmarad az egészséged.
 
2004. január 9. péntek, 20:23 5. | filmhu

Ahogy én tudom:

Fekete komédia: Egy film mely sötét témákból, - mint rablás, gyilkosság, háború, - humort kovácsol. Ezen események vagy körülmények, - melyek normális esetben nem humorosak - komikus szituációkban történő tálalása.

Ahogy elolvastam a honlapon a sztorit, ez a műfaji megjelölés (pláne az elődök ismeretében) tényleg nevetésre indító. Ettől még lehet majd jó a film. Bár, a sztori elolvasása és Salamon korábbi munkáit ismerve kétlem.

Remélem legalább a tornázó babát vízbe fojtják, csak, hogy meghaljon valaki, ha már olyan sötét témához nyúlt a rendező úr, mint ez: egy magyar család szerencsét próbál Vegasban.

 
2004. január 9. péntek, 12:17 4. | filmhu

A film honlapján olvasom, hogy fekete komédia.

Salamon úr!

Tudja milyen szabályok vonatkoznak egy black comedy forgatókönyvre? A Ronda ügy fekete komédia. A Sekély sírhant vagy a Hullázó kedélyek is. A magyar család menni Amerika nem! A tornázó baba mondhatom, nagy poén. Csak nem ettől lesz komédia a filmje? Mondjuk a Bánfalvy és a férjét játszó testes színész házaspárként, elismerem, fekete humor.

 
2004. január 9. péntek, 11:29 3. | filmhu
Láttátok az előzetest? Én döbbenten. Mi a szar ez? Szegény Gesztesi.
 
2004. január 7. szerda, 22:01 2. | filmhu
A szemlén kiderül. Bár salamonfellini biztosan nem. Már most borítékolom, hogy érdemtelenül baszott el egy rakást pénzt. És még jó képet fog hozzá vágni, majd figyeljétek.
 
2004. január 5. hétfő, 23:56 1. | filmhu
Ki viszi el a balhét százmilkóért?

nka emblema 2012