sex hikaye

Magyar Filmhét Los Angelesben - a BIBO BREVIÁRIUM NEM KELL!

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2002. november 12. kedd, 13:39

rendezés  


egy oldalon
2-1  /  2


 
2003. január 9. csütörtök, 15:26 2. | filmhu
Érdekelne, mikor kap Forgách Péter választ a kérdésére, és mi lesz a magyarázat.
 
2002. november 12. kedd, 13:39 1. | filmhu

a BIBO BREVIÁRIUM NEM KELL!

A  LOS Angeles-i magyar filmapokrol szolo hir szerint a szervezok az utso /2002-es/ Magyar Filmszemle dijnyertes film alkotasait  valogatták be - tovabba  azokat amelyeket nagy sikerrel jatszottak a kozonsegnek. A Hir hozza teszi a Los Angelesi Magyar közönségnek /is / szól a film.  Ezuton szeretnem az alabbiakra felhivni a rendezők figyelmét:

1. Rendelkezunk 35 mm angol film valtozattal.

2. A jelzett Filmszemlen Bibo breviarium c. munkam a Kiserleti s kisjatek film kategoriaban rendezői díjat nyert,

3. Cannes-ba a Rendezők Hetére meghivták,  /Directors Fortnight/ a Le Monde s a Liberation c., tehát a mértékadó francia lapok igen pozitivan kritikákat hoztak le.

4. Meghivták Taiwan-i Fesztiválra , a Los Angelesi Getty Múzeumba, a Rotterdami Fesztiválra, a Flamand Fesztiválra /eddig/

5. tobb mint 100.000 néző látta az MTV- s a Duna TV-n.

6. szeretném ha ezt a szegregációt a szervezők megmagyaráznák, a saját kiirásukat, a Los Angelesi bemutató definiálását meghazudtoló kihagyást, szakmai érvekkel támasztanák alá.  

válaszukat várva

 

Forgács Péter

 

 

ps.

 

Almási Tamás heroikusan filmre áttett értékes - ugyancsak Szemle díjas -munkáját amelyet épp ugy lehetne promótálni s forgalmazni oscarra jelolteni, los angelesi magyar s amerikaiu közönségnek megmutatni, ugyancsak kihagyták, feltételezem azzal a nevetséges műjaji érvvel. Köszönjük. 

fp


nka emblema 2012