sex hikaye

éljenek a szabolcsok

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2001. február 5. hétfő, 14:08

rendezés  


egy oldalon
7-1  /  7


 
2005. január 24. hétfő, 14:53 7. | Lórántka
Kicsit rég volt az utolsó hozzászólás, de nem találtam olyan helyet (topikot), ahol a Tamarát lehetne megvitatni.
Nem láttam a macerás ügyeket, de ami ez utóbbit illeti: hát remélem, hamar elfelejthetjük. Szerintem nagyon gyenge. Nincs forgatókönyve. Egyetlen valamirevaló karakter van benne, a Kovács Ági (?) által játszott feleség. A két fiú olyan, mintha székely lenne, a legrosszabb fajtából, különösen az idegbeteg Demeter. Egy normális mondata nincs. Van benne egy-két ötlet, de ezek szerintem akkor "ütnének" igazán, ha fel lehetne fűzni őket valamilyen történetre. Így kicsit öncélúnak tűnnek.
Egyébként a forgatókönyv-hiány szerintem általános jelenség a mai magyar filmek esetében. Abszolút kívülállóként igen erősen "magyarfilm-szurkoló" vagyok, de elég fölöslegesnek tartom ilyenekre pazarolni az állami támogatást. Forgatókönyv-íráshoz pedig (szerintem) idő és türelem kellene, nem (elsősorban) pénz.
Ha már itt szóba került: szerintem az I love Bp-t is "sűríthették" volna még egy kicsit. De még mindig többre tartom, mint a Tamarát. (Nem hiszem, h félreértettem volna az előttem írókat: tudom, hogy a Macerás ügyekhez hasonlították, és gondolom, holmi díjnyerés kapcsán. De - mint már említettem - a macerásakat nem láttam.)
 
2001. május 16. szerda, 16:09 6. | filmhu
már akkor is teljesen igazam volt.

ilyen kevesen látták, vagy tényleg ennyivel érdekesebb téma az ilove bp?

egyébként nem tudjátok, mikor lehet legközelebb megnézni?

 
2001. február 6. kedd, 23:27 5. | filmhu
nem gáz, hogy artyist, mert ettől látszik benne az a rengeteg erő és gondolat, ami előbb-utóbb (hosszútávon) meghozza a gyümölcsöt, az...
na ezt a közhelyet azért már mégse mondom el.

éljen az elsőfilmes rendezői díj, bár szerintem még többet érdemelt volna (az biztos, hogy többet, mint az i love budapest.)

e.

(pa-pa-pa-pazolíni!)
 
2001. február 6. kedd, 09:03 4. | filmhu
Én is nagyon erős munkának érzem a Macerás ügyeket, mind rendezésben, mind képileg, le a kalappal, tényleg. Éljenek a Szabolcsok, de főleg az az egy.

Azért egy apró fanyalgás: nekem kicsit elszállt a dolog. Az a hihetetlen alkotói kreativitás, amellyel ez a film készült, helyenkét átbillen, az ötletek felülkerekednek a filmen és ezért valóban nem teljes a kép a végére.

Mindezt csak azért írom le, mert ha egy leheletnyivel földhöz ragadtabb volna a film, szerintem még nem válna kárára, viszont tutira kult lehetne. Csak egy egészen kicsit "ártyiszt". Ami nem baj.

Üdv
Lóth Balázs
 
2001. február 5. hétfő, 19:58 3. | filmhu
jó-jó, csak kurvara nem állt össze semmi a végére.

és htá igen, Kicsimarapagoda: azt a színjáccós vonbalat vihették volna tovább is.

és ez a főszereplőgyerek engem nem győzőtt meg mint hősszerelmes
 
2001. február 5. hétfő, 14:52 2. | filmhu
Valóban érdekes anyag a Macerás ügyek, én a stáblista miatt sem bosszankodtam, mert úgy gondolom, hogy ez csak a sietség miatt hiányzott. Jó, hogy egyáltalán sikerült ilyen készültségi állapotba hozni!
 
2001. február 5. hétfő, 14:08 1. | filmhu
bevallom, eddig kb. 10 film volt, amit újranéztem, ebből 2 magyar (bűvös vadász, esti kornél) . (igaz, ezeket sokszor.) most lesz még egy, ugyanis a macerás ügyek...
gondban vagyok, még mindig nem találom a megfelelő szavakat.
igaz, én kicsimarapagoda-rajongó vagyok, de ennyire jót nem vártam.
na mindegy, találkozunk a sajtón.

u.i.: sajnálom, hogy a stáblista még nincs rajta, mert én stáblista-rajongó is vagyok. ezt az egy szépséghibát találtam, de névrokonom kérelmére eltekintek a megtorlástól.

nka emblema 2012