sex hikaye

Javaslat a filmfinanszírozásra

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2004. szeptember 22. szerda, 15:21

rendezés  


egy oldalon
2-1  /  2


 
2004. szeptember 29. szerda, 10:16 2. | durst
Igaza van Károly bácsinak. Tényleg, miért nem reagál senki a felvetettekre? Akár a Grunwalskyra, akár a Károly bácsira? Nagyon kevés az idő és egy sor dolog hamarosan megváltozik. Tudomásom szerint pl. lejár az MMKA kuratóriumának, az MMKA kuratóriumi elnökének és főtitkárának mandátuma. Ebben a kérdésben az alapítók dönthetnek, ami elég hosszú ideig tartó tárgyalásokat jelenthet. Kérdés, ki és milyen erővel fogja a filmes szakmát képviselni a költségvetési csatákban, amelyek ezekben a megszorásosos időszakban nem egyszerű csörték lesznek. Úgy érzékelem, hogy a Filmtörvény befektetői kedvezményekre vonatkozó részei nem működnek. Ez is számtalan egyeztetést igényel a Pénzüggyel, az adóhatóságokkal stb. Ki fogja ezt a munkát elvégezni? Persze, most én is csak kérdéseket tettem fel, éppúgy, mint az előttem szólók...
 
2004. szeptember 22. szerda, 15:21 1. | torolt felhasznalo
Nagyon furcsálom, hogy a szakmából vagy bárhonnan senki sem reagál semmit erre a koncepcióra, amikor viszont a filmesek nem kapnak pénzt, mindenkinek nagy lesz a szája hirtelen, hogy így rossz a rendszer meg úgy és a gonosz, tehetetlen mmk megint elrontotta, hogy rossz a filmtörvény ésígytovább.
Szerintem egy jól átgondolt rendszer lehetne ez, ha azok a problémák, amik ezen belül felmerülhetnek, már itt az alapoknál felvetődnének, és nem egy szakkollégiumi döntés árnyékából ugranának elő a különböző válságbeszédek.
Nekem az az érzésem, hogy a demokratikus rendszert a bürokrácia útvesztőjén túl azért is nehéz lesz végigvinni, mert a demokrácia egyfajta nyitottságot is jelent, kvázi nem csak azoké lesz ezentúl a filmszakma, akik eddig csinálták, vagy akik most csinálják és hatalomérzetük van, és nem csak az általuk jóváhagyott örökösöké, hanem bárkié, aki tehetséges és jó filmeket, filmterveket, eredményeket tud felmutatni. Ezt pedig talán sokan sérelmezik, ők ezt a rendszert valójában nem akarják felépíteni, csak saját maguknak biztosítékot találni.
De a kettő együtt is mehetne, ha valóban a magyar film érdekeit nézzük és nem csak a személyeseket.

Én nagyon szurkolok, hogy sikerüljön kiépíteni egy jól működő mechanizmust. Sokan ennek vesztesei lesznek, már most is azok, de a néző érdekeit kell nézni, és a magyar filmkultúráét. Ez pedig nyilvánvalóan történelmi feladat.

Üdv:
Károly bácsi

nka emblema 2012