sex hikaye

I. VideoGizmo Fesztivál

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2006. december 15. péntek, 18:52

rendezés  


egy oldalon
1-1  /  1


 
2006. december 15. péntek, 18:52 1. | ukiyo
Projekció – általános elmélkedés a Videogizmo Minifilmfesztivál kapcsán.

A cím kissé megtévesztő lehet, ezért szeretném gyorsan tisztázni: ebben az „értekezésben” objektivitásra törekszem, és konkrét kérdéseket fogok feltenni. Ez azonban nem jeleni azt, hogy ne lennének általánosan is értelmezhető dologi és mentális vetületek, amelyek e „beszámoló” kapcsán megidéznek ezt - azt.

1. Verseny csak akkor lehetséges, ha vannak mindenkire nézve kötelező SZABÁLYOK. A szabályok nemcsak a versenyzőket, de a zsűrit is kötik – különben a dolog nem verseny, hanem valami más.

2. Ennek a versenynek az ÉRTELME az lett volna, hogy december elseje, és tizedike között kell elkészíteni a filmet, azaz tíz nap alatt. Ez valóban különleges feladat, ha nem is egyedülálló, de különleges. A valódi kihívást az jelenti, hogy a feldobott témára kell rögtönözni, előkészíteni és lehetőség szerint nívósan kivitelezni a készülő „művet”. Ha azokat a filmeket, amelyek alkotói még arra is lusták voltak, hogy 2005. – ös feliratot levegyék a végefőcímről, vagy a jelenetek egyértelműen nyáron játszódnak, nemcsak hogy nem zárják ki egyből, formálisan, hanem még díjazzák is, akkor ettől az értelemtől máris megfosztottuk a versenyt. Nincs mit zsűrizni többé, borul az egész szempontrendszer.

3. Ha a zsűri képviseletében Szűcs László úr az alábbit nyilatkozza:

„Szűcs László szerint annak ellenére, hogy a mezőny csöppet sem egyöntetű, a zsűri nem lesz nehéz helyzetben. Ebben segítenek a komoly értékelési szempontok. A zsűri értékeli az ötletet, a vizuális eszközöket, a kategória-hűséget, és az olyan extrákat, mint a szerkesztés vagy a hang-effectek használata”.

úgy megkérem őt, a zsűritagokat, vagy bárkit, aki érdemben meg tud nyilatkozni - az említett szempontok alapján - , hogy értékelje a fődíjas film objektíven is megítélhető jellemzőit ezen vonatkozásokban, különöses ajánlom a szerkesztés, vizualitás és hangeffektek tekintetében . Ugyanakkor felajánlom az általam, a szabályoknak megfelelően elkészített Perfect Red c. munkát hasonszőrű elemzésre, mellyel ugyanitt 1. díjat kaptam, így remélhetem, hogy soraimat nem csupán kutyaugatásnak, hanem a következetesség, tisztesség és igazságosság embrionális jelenlétébe vetett hit vágyaként értelmezik.

Szabályok, értelem és vállalható döntések nélkül lehet – e, érdemes – e?

Tisztelettel,
demeter márton

nka emblema 2012