sex hikaye

Báron György

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2007. október 30. kedd, 11:08

rendezés  


egy oldalon
1-1  /  1


 
2007. október 30. kedd, 11:08 1. | torolt felhasznalo
Anita! Puszi!

Báron Györgynek pedig tök igaza van, hogy producerek kellenének. Kreatív, filmértő producerek. Amiben viszont nincs igaza, és ez továbbra is az SZFE hatalmas hibája, hogy... szóval nézzük meg a felsorolt neveket. Hány darab műfaji filmest találunk köztük? (Sas Tamás nem ér, ha valaki bedobná. Állítólag aranyos ember, de a közönségfilm még mindig sötét folt neki.) Anita tehát kurvára nem kapott választ a kérdésére sajnos. Mert a legnagyobb probléma az, hogy a KÖZÖNSÉGFILMESEKnek nincs írója és producere. Ezért van Árpa Attila, Kabay Barna, Kálomista Gábor, stb... Tehát most akkor mi lenne, ha kitermelnénk 11 olyan embert, akik közül 3 érti is és SZERETI is a közönségfilmet? Mert ezzel így most semmi nem változott meg.

Egyébként pedig nem kell Amerikából hozni tanárt, van itt egy-két ember, aki azért valamit ért a forgatókönyvíráshoz. Az alapokat pedig még a sokat-ostorozott Schilling-Moharos duó is meg tudná tanítani (a gyakorlati szakértést mindenesetre ne rájuk bízzuk). Szóval ne az eklézsia szegénységére fogjuk, hogy nincs olyan, akitől tanulni lehetne. Mert ez csak része a problémának.

(Mellesleg elég szánalmas, hogy ez így van. A minimum lenne, hogy az MMK odaadja a másik felét a pénznek, ha már a Fulbright beszállt. Nem lehet ez akkora összeg. Csak hát nemakarásnak...) (meg az MMK egyszer meghívhatna egy nagyágyút is ide csak úgy viccből. PR-ból. Hogy mutassák, hogy ők jófejek. A McKee drága, de azért van más szakértő is, aki elfogadható összegért tartana előadást, mert nem kell a felesége kampányára költenie, mint a Flinstone-nak)

Báron Györgytől, Schulze Évától és Németh Gábortól kérdezem: akarják ők egyáltalán, hogy az SZFE-nek legyen műfaji-filmes képzése? Cél ez? Szándék ez? És ha igen, mire lennének hajlandóak érte?

(esetleg az SZFE indíthatna egy kurzust. Két éves. Nem ad egyetemi diplomát sem. Csak olyan... olyan papírt. És nem is kell, hogy az SZFE épületében legyen. Csak kisbetűkkel írják oda, hogy ezt az SZFE is elismeri. És FER-ből lenne finanszírozva. Sőt. Teljesen fizetős lenne. Vagy ez nem fér bele az imágóba?)

nka emblema 2012