sex hikaye

11. Alter-Native Rövidfilm Fesztivál

Marosvásárhely

2003. szeptember 16. - filmhu
A 11. ALTER-NATIVE Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál színhelye a marosvásárhelyi Kultúrpalota, idopontja 2003. November 5-9. A fesztivál lehetőséget nyújt a romániai, magyarországi, valamint más külföldi filmalkotók közötti tapasztalatcserére, különböző, kevésbé ismert stílusok és sajátos szemléletmódok bemutatására, független önkifejezések felfedezésére a filmművészetben, a művelődési tömegtermékektől eltérő stílusú filmalkotások népszerűsítésére.
Az Alter-Native természetes módon tekint egyaránt érvényesnek és hitelesnek egymástól gyökeresen eltérő filmfajtákat és filmes gondolkodásmódokat. A témaválasztás és a műfaj szinte teljesen szabad, lehet fikció, non-fikció, animáció, kísérleti-vagy kisjátékfilm, dokumentáris film, burleszk esetleg televíziós riport vagy klipp.

A fesztiválra benevezhetők az utóbbi öt évben készült alkotások, melyeknek időtartama nem haladja meg a 30 percet. A fesztiválnak nincs benevezési díja.

A beérkezett filmek megtekintése után előzsűri dönt a kategóriáktól független versenyprogramban való részvételről, vagy a panoráma programban való bemutatásról.

A versenybe beválogatott filmek alkotóit meghívjuk a Fesztiválra. A meghívottaknak a versenyprogram 3 napjára a szerezők teljes ellátást biztosítanak.

A nemzetközi zsűri egy, a nevezési kategóriáktól független fődíjat ad. A többi díj évről-évre változó.

A versenyprogram levetítése mellett a fesztivál programját közönségtalálkozók, kerek asztal jellegű megbeszélések, a legújabb magyar és román filmekből válogatott alkotások bemutatása, médiaművészeti kiállítások, jazz koncertek és a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia hangversenye teszi változatossá.

Nevezéseket a fesztivál szeptember 26-ig fogad el.
 
Sipos Levente
Fesztiváligazgató
 
Gáspárik Attila
Művészeti igazgató

U.D.T.M.-MADISZ
540015 Târgu-Mureş
Str.Gheorghe Doja Nr.9/81
ROMANIA

telefon: (+)40-265-267547
fax: (+)40-265-268573
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.madisz.ro

Nevezni e-mailen is lehet. A kazettákat a Duna Tv-ben Durst György nevére kell leadni szeptember 24. du 4-ig, hogy időben érkezzenek az előzsűrizésre.




nka emblema 2012