sex hikaye

300 európai mozis Budapesten

EUROPA CINEMAS

2005. november 15. - filmhu
Budapesten rendezi meg 10. nemzetközi éves konferenciáját az EUROPA CINEMAS. Az európai mozi-üzemeltető hálózat díjait Jeanne Moreau francia filmszínésznő adja át péntek este. „A legjobb európai filmprogram”-ért járó díjat Port Ferenc igazgató veheti át a Budapest Film által üzemeltetett Művész, Puskin és a Szindbád mozik filmkínálatának elismeréseként.

November 17. és 20. között több mint 300 európai mozis érkezik Budapestre az EUROPA CINEMAS 10. nemzetközi éves konferenciájára. Az Európai Unió MEDIA Plus programja által támogatott EUROPA CINEMAS hálózat olyan mozik üzemeltetési költségeihez járul hozzá, amelyek műsorán rendszeresen és nagy mennyiségben szerepelnek az európai filmművészet alkotásai. A konferenciának a Corinthia Grand Hotel Royal, a hozzá kapcsolódó premier előtti vetítéseknek az Europa Cinemas-tag Puskin és Uránia mozik adnak otthont.

A konferencia témái között szerepel a mozi-üzemeltetés jövője, az alternatív film-forgalmazás (DVD, házi mozi, mobiltelefon, internet) mozikra kifejtett és a kalózkodás európai filmekre gyakorolt hatása. A tanácskozáson terítékre kerülnek a digitális mozi, a filmek pozicionálása és marketing kommunikációja által felvetett kérdések is. Az EUROPA CINEMAS 59 országban, 375 városban, 664 moziban, azaz 1552 vetítővásznon támogatja az európai filmművészet alkotásainak bemutatását, Magyarországon 9 budapesti és 11 vidéki filmszínház tagja a hálózatnak. A budapesti konferenciára az EUROPA CINEMAS elnöke Claude Miller filmrendező is ellátogat. A konferencia díszvendégeként érkezik Jeanne Moreau, az európai film meghatározó egyénisége a péntek esti díjátadó ünnepségre és legújabb filmje, a Francois Ozon jegyezte UTOLSÓ NAPJAIM (Le temps qui reste) díszbemutatójára. „A legjobb európai filmprogram”-ért járó díját Port Ferenc veheti majd át a Budapest Film üzemeltetésében működő Művész, Puskin és Szindbád mozik filmkínálatának elismeréseként.
A konferencián az Europa Cinemas-hálózat tagjain túl a hazai mozifilm-forgalmazás és mozi-üzemeltetés legfontosabb szereplői is képviseltetik magukat.

Az 1992-ben alapított EUROPA CINEMAS az első, a nemzetközi mozi-üzemeltetői szektorban működő, kizárólag európai filmek terjesztésére létrehozott hálózat. Az EUROPA CINEMAS szervezet az Európai Unió MEDIA Plus Programjának és a francia  Centre National de la Cinématographie (CNC) támogatásával, a MEDIA Plus program tagországai közül 28-ban (Ausztria, Belgium, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Egyesült Királyság, Svédország, valamint Bulgária, Izland és Norvégia) és az Európai Unió határain kívül eső mintegy harminc országban működik .

Az EUROPA CINEMAS célkitűzései között szerepel az európai és partner országokból származó filmek számának növelése a mozik műsorában, valamint az európai filmek nézőtáborának növelése a nemzeti produkciók határokon túli forgalmazásával, nemzetközi szintű, különösen a fiatal közönségnek szóló, közös programok szervezésével. 

Céljai között szerepel továbbá a digitális mozik létrejöttének elősegítése, melynek eléréséhez az EUROPA CINEMAS számos regionális konferenciát kíván szervezni a jövőben, valamint támogatja a filmek digitális formátumban való levetítését.  

Az EUROPA CINEMAS / MEDIA hálózat 2005-ben 264 európai városban, 479 mozit támogat, összesen 1120 vetítőteremmel. 

Magyarországon az alábbi filmszínházak tagjai az EUROPA CINEMAS szervezetnek:

BUDAPEST
Bem Mozi Művész Mozi  Puskin
Odeon Lloyd Mozi
Cirko-Gejzir Filmszínház
Szindbád Toldi  Uránia Nemzeti Filmszínház  Vörösmarty

CEGLÉD
Uránia mozi

DEBRECEN

Apolló Art Mozi
 
GYŐR
Lloyd Mozi

MISKOLC
Hevesy Kossuth 

NYÍREGYHÁZA

Krúdy Mozi
 
PÉCS
Apolló Artmozi
Uránia Mozi

SZEGED
Belvárosi Mozi - Szeged
SZOLNOK
Tisza Mozi
SZOMBATHELY
Savaria Mozi






nka emblema 2012